1 dakika öncesinden bildi! Google, Android kullanıcılarını depremden önce bildirimle uyardı!

1 dakika öncesinden bildi! Google, Android kullanıcılarını depremden önce bildirimle uyardı!

Bugün Merkez üssü Marmara Denizi olan bir deprem meydana geldi. İstanbul ve Bursa'da hissedilen depremi Google Deprem Uyarı Sistemi, bildirim yolladı.

Gündem

23.01.2024, 21:47

Google'ın sadece Android akıllı telefonlar için Deprem Uyarı Sistemi bulunuyor. Sistem, bugün yaşanan Merkez üssü Marmara Denizi olan bir deprem meydana geldi. İstanbul ve Bursa'da hissedilen depremi  Deprem Uyarı Sistemi, birçok kişinin telefonuna sarsıntıdan birkaç saniye önce bildirim yollayarak uyarıda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt'ı kabul etti: İletişim Başkanlığı'ndan açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt'ı kabul etti:... Haberi Görüntüle

KISA BİR SÜRE İÇİNDE HABER VERİYOR 

Google’ın Android için Deprem Uyarı Sistemi, akıllı telefonun şarja takılı olduğu durumlarda ivmeölçer ile sismometre görevi görüyor. Bu sayede çok kısa bir zaman dilimi için bile olsa öncesinde kullanıcılarını deprem için harekete geçiriyor. 5.1 büyüklüğündeki depremden saniyeler önce, bazı cep telefonlarına uyarı mesajı geldiği yönündeki paylaşımlar sosyal medyada gündem oldu. Depremden saniyeler önce cep telefonlarına 'acil durum uyarısı' gönderildi.

Sorgu 5. bölüm ne zaman çıkacak? 6. bölüm Sorgu dizisi çıktı mı? Sorgu 5. bölüm ne zaman çıkacak? 6. bölüm Sorgu dizisi... Haberi Görüntüle

HAFİF SARSINTI BEKLENİYOR UYARISINDA BULUNDU 

Depremden kısa süre önce cep telefonlarına gelen uyarı mesajlarında "Hafif sarsıntı bekleniyor" yazısı görüldü. Pek çok sosyal medya kullanıcısı depremden saniyeler önce mesajın geldiğini belirtirken ardındın sarsıntıyı hissetiklerini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading