Yandex Metrica

Sitede Ara

1 milyar dolarlık obüs siparişi! Türkiye'den almadılar rotayı Güney Kore'ye çevirdiler

1 milyar dolarlık obüs siparişi! Türkiye'den almadılar rotayı Güney Kore'ye çevirdiler

K9 Thunder ve K10 ARV topçu sistemlerinin tedarikini sağlayacağını duyuran Romanya, 1 milyar dolarlık sipariş vermeye hazırlanıyor.  T155 FIRTINA Obüs'ünde girdiği ihalede Romanya tercihini Güney Kore'den yana kullandı.

Dünya

16.07.2024, 15:58

Savunma sanayi alanında elini güçlendirmeyi planlayan Romanya 54 adet K9 Kundağı Motorlu Obüs ve 36 adet K10 Mühimmat İkmal Aracı için sipariş verdi. Bu sipariş Romanya’yı dünyada K9’un 10’uncu  ve K10’un 3’üncü operatörü yapacak

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hanwha Başkanı ve CEO’su Jaeil Son açıklamasında, “Bu, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığı daha da güçlendirebilecek olağanüstü bir anlaşma.” sözlerini sarf etti. 

Anlaşma gereği araçların çoğu yerel şirketlerin katılımıyla Romanya’da üretilecek ve teslimatlar önümüzdeki beş yıl içinde gerçekleştirilecek. İlk topçu sistemlerinin, 2027’nin başlarında Romanya’ya ulaşması bekleniyor.

Bebeğini doğar doğmaz öldürdü! 17 yaşındaki genç kızdan kan donduran itiraf! Bebeğini doğar doğmaz öldürdü! 17 yaşındaki genç kızdan kan donduran... Haberi Görüntüle

T155 FIRTINA OBÜS'TE İHALEDE VARDI

Hanwha Avrupa Başkan Yardımcısı Peter Bae ise konuyla ilgili, “Hanwha Aerospace, savunma ekipmanlarının yerel üretimi, yerel istihdam, teknoloji transferi ve Romanya’da yeni bir yeşil alan tesisinde MRO operasyonları için Mükemmeliyet Merkezi kurulmasını içeren çeşitli yerelleştirme programları aracılığıyla Romanya savunma sanayiine maksimum fayda sağlamaya kararlıdır.” şeklinde konuştu.

Bu anlaşmanın yanı sıra, Hanwha Aerospace, Romanya’ya Redback Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) sunmayı da hedefliyor. Redback ZMA, modern savaş sahasının gereksinimlerini karşılayacak şekilde tasarlanmış, yüksek hareket kabiliyeti ve ateş gücü ile öne çıkan bir araç olarak öne çıkıyor. Hanwha, Romanya ile yapılan bu anlaşmayı Washington’da düzenlenen NATO zirvesinin ikinci gününde duyurdu. Zirvede, Kuzey Atlantik Antlaşması üyesi ülkeler, ortak tehditleri ve bu tehditlere karşı alınacak önlemleri geniş bir perspektifte masaya yatırdı. Romanya’nın obüs ihalesinde, T155 FIRTINA Obüsü de yarışıyordu.

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading