Yandex Metrica

10 binde 1 yüzde kaç yapar? Borsada vergi ne kadar?

10 binde 1 yüzde kaç yapar? Borsada vergi ne kadar?

Borsada hisse senedi alan vatandaşlar son zamanlarda ortaya atılan borsa gelirlerinden vergi alınacağı iddiları ile enşilenmişti. Bu iddialar borsada da negatif hava estirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklamasında borsadan elde edilen gelirlere vergi gelmeyeceğini belirtmiş ve "Çok sınırlı bir işlem vergisi gündemimizde" demişti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise "sadece 10 binde 1'ler olur mu bunun tartışması var" diyerek düşük miktarda işlem ücreti alınabileceğini belirtti. Borsada vergi ne kadar? 10 binde 1 yüzde kaç yapar? 10 binde 1 işlem ücreti 100 bin TL'de ne kadar olur?

Gündem

11.06.2024, 10:07

Borsa'da yatırım yapan vatandaşlar son zamanlarda borsa gelirlerine vergi alınacağı iddiaları ile tedirgin olmuştu. Borsada kayıplara neden olan bu iddiaların gerçek olmadığı sadece cüzzi bir oranda işlem ücreti alınabileceği ifade edildi. İddialar üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Gündemimiz daha çok vergide adalet ve etkinlik. Bu çerçevede vergilendirilmemiş bir alan bırakmama gibi bir hedefimiz var. Dolayısıyla burada biz daha çok kripto varlıklar ve borsa için... Şöyle söyleyeyim, kazanç üzerinden bir vergilemeyi şu anda gündemimize almadık. Daha çok işlem bazında, çok sınırlı belki bir ücret, bir vergileme söz konusu olabilir ama Yüce Meclisimizin takdirinde olan konular... Bu aşamada benim daha fazla bir şey söylemem doğru olmaz." demişi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan da konuya dair önemli bir açıklama geldi.

Çanakkale'de orman yangını! Alevler antik kente ulaştı: Ekipler aralıksız müdahale ediyor Çanakkale'de orman yangını! Alevler antik kente ulaştı: Ekipler aralıksız müdahale... Haberi Görüntüle

BORSADA İŞLEM ÜCRETİ ALINACAK MI?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, borsada işlem vergisine dair açıklamalarda bulundu. Borsa üzerinden bir gelir vergisi alınmayacağını açıklayan Yılmaz "Borsada kazançlar üzerinden bir vergi yok. Sadece 10 binde 1'ler olur mu bunun tartışması var işlem ücreti olarak. " dedi.

Erdoğan onayladı! Askerler kışlada artık o uygulamayı kullanamayacak! Erdoğan onayladı! Askerler kışlada artık o uygulamayı kullanamayacak! Haberi Görüntüle

10 BİNDE 1 YÜZDE KAÇ YAPAR?

10 Binde 1 işlem ücreti oldukça cüzzi bir rakama denk geliyor.

10 bin TL'lik bir işlemde 1 TL'lik ücret alınması anlamına geliyor. 

100 bin TL'lik bir işlemde ise 10 TL ücret alınması anlamına geliyor. 

50 bin TL'lik işlemde ise alınacak ücretin 5 TL olması bekleniyor. 

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading