1000 tane BOZOK füzesi Afrika'ya gidiyor: Dünyanın en büyük SİHA şirketi duyurdu

1000 tane BOZOK füzesi Afrika'ya gidiyor: Dünyanın en büyük SİHA şirketi duyurdu

33 ülkeye Bayraktar TB2, 10 ülkeye de AKINCI ihraç eden Baykar şirketi, ROKETSAN füzelerinin ardından TÜBİTAK SAGE üretimi akıllı mühimmatları da dünyaya pazarlamaya başladı. Baykar, Afrika'daki 2 ülke için TÜBİTAK SAGE'ye 1000 adet BOZOK füzesi siparişi verdi. 

Savunma

23.10.2024, 17:17

İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen SAHA EXPO 2024, savunma şirketleri arasında birbirinden önemli anlaşmalara ev sahipliği yapıyor. Fuarın ikinci gününde Türk mühimmatlarının ihracı adına önemli bir adım atıldı. 

Dünyanın en büyük İHA/SİHA şirketi Baykar, TÜBİTAK SAGE üretimi Mini Akıllı Mühimmat BOZOK'tan 1000 adet sipariş verdi. 

Baykar ve TÜBİTAK yetkililerinin katıldığı törende Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve SSB Başkanı Haluk Görgün müşahit olarak bulundu.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, TÜBİTAK SAGE ve Baykar arasındaki işbirliği imza töreninde yaptığı konuşmada, "Bozok mühimmatının seri imalatına yönelik bir sipariş anlaşması imzalandı. Bu anlaşma 1000 adetlik Bozok mühimmatı üretimini kapsıyor. Yüzde 100 ihracat. Afrika'daki Baykar müşterisi 2 ülkeye bu mühimmatlar ihraç edilecek" dedi.

Almanya Eurofighter için 'Ege' şartı koşuyor: Türkler bunu asla unutmayacak Almanya Eurofighter için 'Ege' şartı koşuyor: Türkler bunu asla unutmayacak Haberi Görüntüle

BOZOK 15 KİLOMETREDEN İMHA EDEBİLİYOR 

TÜBİTAK SAGE tarafından 2014 yılından itibaren başlatılan çalışma kapsamında 2022 itibariyle hazır duruma getirilen BOZOK füzesi, aynı yıl seri üretime girmişti. 

15+ kilometre menzil özelliği bulunan Mini Akıllı Mühimmat BOZOK, öncelikle hedef personel ya da personellerin etkisiz hale getirilmesinde kullanılırken hafif zırhlı araçların tahribinde de etkili oluyor. 

BOZOK mühimmatı Türk SİHA'ları tarafından başarıyla kullanılıyor.

Tungsten çoklu parçacıklı harp başlığı kullanan BOZOK, 120 mm çap, 16 kilogram ağırlık ve 80 santimetre uzunluğa sahip. Lazer güdümlü mini füze, hedeflerini hassas biçimde vurabiliyor. TÜBİTAK SAGE, BOZOK'un ardından menzili 25 kilometreyi bulan KAYI mühimmatlarını üretmişti.

Haluk Bayraktar 6,2 milyar dolarlık müjdeyi duyurdu: Bir yıllık ihracattan daha fazla! Haluk Bayraktar 6,2 milyar dolarlık müjdeyi duyurdu: Bir yıllık ihracattan... Haberi Görüntüle

BAYKAR'DAN ASELSAN VE TEI'YE SİPARİŞLER

Bunun yanında Baykar ile ROKETSAN arasında mühimmat ve ekipman projeleri stratejik işbirliği, Baykar ile ASELSAN arasında ise mühimmat, IFF sorgulayıcı, kamera, uydu haberleşme ve telsiz sistemleri projeleri stratejik işbirliği anlaşmaları imzalandı.

Ayrıca, Baykar ile TEI arasında TEI-PD170 ve TEI-TJ60 motor seri üretim satış projesi de kurum yetkililerinin katılımıyla imzalandı.

Baykar ile Ordulu firması arasında görüntü aktarma merkezi projesi stratejik işbirliği de yapıldı. Baykar ayrıca Hırvatistan'dan Orqa ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden Edge Group ile de stratejik işbirliği anlaşması yaptı.

Bu anlaşmaların yanı sıra SSTEK, Impro ve Telespazio arasında deprem sonrası yıkılan binaların hava platform görüntüleriyle otomatik tespitine ilişkin proje sözleşmesi ile görüntü kıymetlendirme hizmet ihracatı sözleşmesi de imzalandı.

Arca Savunma ve MSM Export arasında da topçu mühimmatı sözleşmesi imzalandı. Ayrıca Savunma Sanayii Başkanlığı, HAVELSAN ve TÜBİTAK arasında TSK Bulut Bilişim Sistemi projesi kapsamında yerli bulut sanallaştırma çözümü imza töreni gerçekleştirildi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading