16.375 çocuğa taciz! Almanya'da şoke eden rapor: Her yarım saate bir cinsel istismar mağduru oluyor

16.375 çocuğa taciz! Almanya'da şoke eden rapor: Her yarım saate bir cinsel istismar mağduru oluyor

Merih Demiral'ın gol sevincini hedef alarak UEFA'dan yaptırım isteyen ve "Aşırı sağcı Türklerin sembollerinin stadyumlarımızda yeri yoktur. Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ırkçılık platformu olarak kullanılması kesinlikle kabul edilemez." diyen Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Almanya'nın skandal gerçeği ile yüzleşti. Faeser, Almanya'da her yarım saatte bir çocuğun cinsel istismar mağduru olduğunu duyurdu ve benzer olayların sayısında çarpıcı bir artış olduğunu vurguladı. 

Dünya

08.07.2024, 17:16

Almanya ve Türkiye'yi diplomatik krizin içine sokan ve A Milli Takım futbolcumuz Merih Demiral'ı ırkçılık ile suçlayan Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Almanya'yı ele geçiren taciz olayları ile yüzleşti. Faeser, Almanya'da her yarım saatte bir çocuğun cinsel istismar mağduru olduğunu duyurdu ve benzer olayların sayısında çarpıcı bir artış olduğunu vurguladı.

Bakana göre, 2023'te çocuklara yönelik 16.375 cinsel istismar olayı kaydedildi; bu rakam günde 54 olay anlamına gelirken, 2022'de bu sayı 48, 2020'de ise 43 oldu. Son beş yılda, rapor edilen çocuk cinsel istismarı vakalarının sayısı %20 oranında rekor bir artış gösterdi.

Lübnan için 'itidal çağrısı' siyonisti kızdırdı! İsrail, BM Genel Sekreteri'ni 'istenmeyen adam' ilan etti! Lübnan için 'itidal çağrısı' siyonisti kızdırdı! İsrail, BM Genel Sekreteri'ni... Haberi Görüntüle

ALMANYA'DA TACİZ OLAYLARI ARTIYOR

Suça Karşı Federal Polis Teşkilatı'nın (BKA) açıkladığı gibi bunlar yalnızca resmi rakamlardır, çünkü rapor edilmeyen olayların çok fazla olduğu tahmin edilmektedir. 

Faeser, bu tür saldırıların çoğunun ya utançtan ya da aile baskısı nedeniyle gizli tutulduğunu söyledi. "Bunlar bizi şok eden ve hayrete düşüren korkunç eylemlerdir. Kurbanların çoğu, aile üyesi, arkadaş ya da tanıdık olan faili tanıyordu" diye belirtti.

Bakanın sunduğu verilere göre en fazla vaka (5.065) Kuzey Ren-Vestfalya'da bildirildi. Bunlardan 1.022'si "ciddi cinsel istismar" içeriyordu. Bunu, 286'sı özellikle ciddi vaka olmak üzere 1.882 vakayla Bavyera, 1.660 ve 303 çok ciddi vakayla Aşağı Saksonya ve 1.595 şikayet ve 145 ciddi vakayla Aşağı Saksonya takip ediyor. En az olay, 27'si daha ciddi olmak üzere toplam 239 şikayetle Hamburg'da ve 15'i daha ciddi olmak üzere 134 olayla Bremen'de kaydedildi.

Terör devleti İsrail'den alçak tehdit! Kara saldırısı açıklaması Terör devleti İsrail'den alçak tehdit! Kara saldırısı açıklaması Haberi Görüntüle

VAKA SAYISI 3 KATINA ÇIKTI

2023'te ayrıca dörtte üçü genç kadınları kapsayan 1.200 genç cinsel istismar vakası yaşandı. Hükümet verilerine göre vakaların yarısında fail ve mağdur birbirini tanıyordu. 

VKA Başkan Yardımcısı Martina Link, "Cinsel istismar mağdurları sıklıkla ciddi travmalar yaşıyor ve çoğu zaman hayatlarının geri kalanında suçun sonuçlarıyla boğuşuyor " dedi. 

Daha da endişe verici olan , çocuk pornografisi üretimi, dağıtımı ve bulundurulması vakalarındaki artış olup , 2023 yılında 45.191 vaka olmuştur. Bu rakamların 2019'dan bu yana üç katına çıktığına dikkat çekilmiştir.

Habere Tepki Ver

0

1

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading