Yandex Metrica

Sitede Ara

173 ölü 1.200 tutuklama! Asker sokaklara indi, ülke genelinde internet bağlantısı kesildi! Bangladeş alev alev yanıyor

173 ölü 1.200 tutuklama! Asker sokaklara indi, ülke genelinde internet bağlantısı kesildi! Bangladeş alev alev yanıyor

Kamu sektöründe yaşanan kontenjanlara ilişkin başlayan protestolar Bangladeş'ı yangın yerine çevirdi. AFP'nin Salı günü yaptığı sayıma göre, Bangladeş'te şiddet günlerinde tutuklananların sayısı 1.200'e yaklaştı. Öte yandan aktarılan son bilgiye göre ölü sayısı ise 173 olarak bildirildi.

Dünya

24.07.2024, 12:29

1971'de Bangladeş için özgürlük savaşı veren kişilerin torunlarına kamu sektöründe kontenjan ayrılması yönünde alınan karara ilişkin protestolar önlenemez bir hal aldı. AFP'nin polis ve hastane kaynaklarına dayandırdığı bilgilere ölü sayısı 173 kişiye ulaştı.

Katil İsrail, Batı Şeria'ya uçaklarla ölüm yağdırdı: Sağlık Bakanlığı şehit sayısını açıkladı Katil İsrail, Batı Şeria'ya uçaklarla ölüm yağdırdı: Sağlık Bakanlığı şehit... Haberi Görüntüle

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KARARI

Geçtiğimiz hafta, devlet işlerine yönelik siyasallaştırılmış kabul kotalarına karşı gösteriler olarak başlayan isyan ateşi Başbakan Şeyh Hasina'nın dönemindeki en kötü huzursuzluğa dönüştü.

Gösterilere öncülük eden öğrenci grubu Pazartesi günü protestolarını 48 saat süreyle askıya alırken, liderleri "bu kadar kana mal olacak" reformlar istemediklerini söyledi.

Güney Asya ülkesinde sokağa çıkma yasağı kararı alınırken, askerler kritik bölgelere konuşlandırıldı. Öte yandan ülke çapındaki internet kesintisi Perşembe gününden bu yana bilgi akışını büyük ölçüde kısıtladı.

AİHM'den FETÖ'cülere kötü haber: 'Yargılamada ve cezalandırmada bir ihlal yok' AİHM'den FETÖ'cülere kötü haber: 'Yargılamada ve cezalandırmada bir ihlal yok' Haberi Görüntüle

BANGLADEŞ'TE SON DURUM NE?

Genelkurmay başkanının kamu düzeni durumunun "kontrol altına" alındığını söylemesinin ardından Salı günü kısıtlamalar yürürlükte kaldı.

Polis şefleri AFP'ye verdiği demeçte, merkezi Narayanganj ve Narsingdi bölgelerinde en az 200 kişinin tutuklandığını, Bogra'da ise en az 80 kişinin tutuklandığını söyledi.

Üst düzey polis yetkilileri, sanayi şehri Gazipur'da en az 168, kuzeydeki Rangpur şehrinde 75 ve güneydeki Barisal'da 60 kişinin tutuklandığını söyledi.

Dakka'nın kırsal ve endüstriyel kesiminde, daha önce başkent için en az 532 olan rakama ek olarak 80 kişi tutuklanarak toplam sayı 1.195'e çıktı. Salı günü Dakka'da yoğun bir askeri varlık vardı; bazı kavşaklara sığınaklar kurulmuş ve ana yollar dikenli tellerle kapatılmıştı. Ancak sokaklarda daha fazla insan ve yüzlerce çekçek vardı.

Casus uçakları Ege'de! Komşuda Aksungur paniği! Türkler nefes aldırmıyor! Casus uçakları Ege'de! Komşuda Aksungur paniği! Türkler nefes aldırmıyor! Haberi Görüntüle

KONTENJAN DAHA DA DÜŞTÜ

Bangladeş Yüksek Mahkemesi, kamuda kontenjan kararına ilişkin çıkan şiddetli protestoların ardından işe giriş kontenjanlarının yüzde 93'ünün liyakate dayalı, geri kalan yüzde 7'lik kısmının da gazilerin yakınlarına verilmesine hükmetti.

Bağımsızlık Savaşı'na katılanların ailelerine ayrılacak kontenjan oranını yüzde 30'dan yüzde 7'ye çeken Yüksek Mahkeme, geriye kalan yüzde 93'ünün de liyakate dayalı şekilde tahsis edilmesine karar verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading