Yandex Metrica

Sitede Ara

19 Temmuz THY bilet parası iade edilecek mi? THY biletini iptal ettiremeyen para iadesi alacak mı?

19 Temmuz THY bilet parası iade edilecek mi? THY biletini iptal ettiremeyen para iadesi alacak mı?

Tüm dünyayı etkileyen sistem arızası ülkemizde de pek çok işletmede sıkıntıya neden oldu. Türk Hava Yolları yaşanan sorun nedeniyle biletleme işlemlerini yapamadı. Biletlerini iptal ettirmek isteyen ancak sistem hatası nedeniyle iptalini gerçekleştiremeyen vatandaşlar "19 Temmuz THY bilet parası iade edilecek mi? THY biletini iptal ettiremeyen para iadesi alacak mı?" sorularına yanıt aramaya başladı.

Gündem

19.07.2024, 12:54

Küresel çapta yaşanan sistem sorunu ülkemizde de bazı sektörlerde hissedildi. Türk Hava Yolları yaşanan sorun üzerine açıklama yayımladı. Açıklamada biletleme ve rezervasyon sistemlerinde meydana gelen sorununun giderilmesi için çalışma yapıldığı belirtildi. THY'den bilet almak isteyen yada biletlerini iptal ettirmek isteyen vatandaşlar ise 19 Temmuz THY bilet parası iade edilecek mi? THY biletini iptal ettiremeyen para iadesi alacak mı? sorularına yanıt aramaya başladı. THY'den konuya dair yeni bir açıklama geldi. 

9 Eylül bugün İstanbul'da otobüsler saat kaça kadar ücretsiz? İETT otobüs, metro, metrobüs hangi saatlerde bedava? 9 Eylül bugün İstanbul'da otobüsler saat kaça kadar ücretsiz? İETT... Haberi Görüntüle

19 TEMMUZ THY BİLET PARA İADESİ YAPILACAK MI?

THY'den yapılan son açıklamada şöyle denildi;  "Değerli Yolcularımız, Havacılık sektörü de dahil olmak üzere farklı sektörleri etkileyen ve küresel çapta hizmet veren bir tedarikçi kaynaklı teknik aksaklık meydana gelmiş olup, bu aksaklık neticesinde bazı seferlerimiz iptal edilmiştir. Uçuşunuzun durumunu mobil uygulamamızda yer alan "Uçuş durumu" sekmesinden görüntüleyebilirsiniz. Seferi iptal olmayan yolcularımız için de yaşanılan aksaklık nedeniyle ek haklar tanımlanmıştır. Sistemsel aksaklık giderildikten sonra aşağıdaki şartları sağlayan yolcularımız satış kanallarımızdan işlem yapabilirler. 19 Temmuz 2024 ve öncesinde düzenlenmiş biletler için 19 Temmuz 2024 tarihindeki seferlerimize kayıtlı tüm Türk Hava Yolları yolcularımızın, 25 Temmuz 2024 (dahil) tarihine kadar işlem yaptırmaları kaydıyla ilave haklar tanımlanmıştır. 1) Rezervasyon değişiklikleri ücretsiz yapılacaktır. Uçuş saati geçmiş olmasına rağmen henüz işlem yaptırmayan ve uçuşlarına katılamayan yolcularımız hak kaybı yaşamayacaklardır. 2) İade talepleri: a) Hiç kullanılmamış biletler için kesintisiz iade yapılacaktır. b) Kısmi olarak kullanılmış, seyahatin tamamlanmamış olduğu biletlerde, biletin kullanılmayan uçuşlarına ait iade işlemi kesintisiz yapılacaktır. 3) İlgili uygulamalar sadece Türk Hava Yolları tarafından icra edilen seferlerde kayıtlı grup ve münferit yolcular için geçerli olacaktır. Güncel gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading