Yandex Metrica

Sitede Ara

2023-2024 şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan mı katılacak, ön eleme oynamayacak mı? Ligi 2. bitiren Şampiyonlar Ligi ön eleme oynayacak mı?

2023-2024 şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan mı katılacak, ön eleme oynamayacak mı? Ligi 2. bitiren Şampiyonlar Ligi ön eleme oynayacak mı?

UEFA müsabakalarında takımlarımızın aldığı puanlar bu sene UEFA ülke puanı klasmanında Türkiye'yi iyi bir noktaya taşıdı. Türkiye 38,1 puanla UEFA ülke puanı klasmanında 9. sıraya yerleşti ve en akın rakibi ile arasındaki fark oldukça fazla. Şampiyonlar Ligi’ne direkt takım gönderebilmek için bu listede ilk 10'un içinde olmak gerekiyor. Peki 2023-2024 şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan mı katılacak, ön eleme oynamayacak mı? Ligi 2. bitiren Şampiyonlar Ligi ön eleme oynayacak mı?

Spor

22.05.2024, 00:35

UEFA turnuvalarında son 16 turu maçları devam ederken Fenerbahçe'nin aldığı galibiyet UEFA ülke puanı sıralamasında Türkiye'nin konumunu güçlendirdi. Şampiyonlar Ligi'ne 2 takım göndermeyi hedefleyen Türkiye bu hedefine yaklaşmış gibi duruyor. Fenerbahçe’nin Union Saint-Gilloise galibiyetiyle Türkiye'nin puanı 38,1’e yükseldi. Türkiye 9. sırada skoçya 36,05 puanla 10. sırada, Çekya ise 35,55 puanla 11. sırada bulunuyor. Türkiye, en yakın rakipleri İskoçya ve Çekya’yla arasındaki farkı biraz daha açtı.

Amrabat 'Evet' dedi! Fenerbahçe orta saha transferinde mutlu son... Amrabat 'Evet' dedi! Fenerbahçe orta saha transferinde mutlu son... Haberi Görüntüle

2023-2024 ŞAMPİYONU ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE DOĞRUDAN MI KATILACAK?

Alınan puanlar hemen uygulamaya geçmiyor. Türkiye'den2024/25 sezonunda Avrupa kupalarına katılacak kulüplerin sayısı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından geçtiimiz aylarda açıklanmıştı. Bu sene Türkiye'den 2 takım Şampiyonlar Ligi'nde yer alabilir. Süper Lig şampiyonu bu sene de doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacak. Şampiyon Play-off oynayacak. 

Okan Buruk çok kibirli! Spor yazarları Galatasaray- Young Boys maçını böyle değerlendirdi... Okan Buruk çok kibirli! Spor yazarları Galatasaray- Young Boys maçını... Haberi Görüntüle

SÜPER LİG 2.'Sİ ŞAMPİYONLAR LİGİ'E KATILCAK MI?

Süper Lig'de 2. sırada yer alan takım 2. ön eleme turu oynayarak Şampiyonlar Ligi'ne katılabilir. 

Beşiktaş yönetimi Necip Uysal'ın sağlık durumunu açıkladı Beşiktaş yönetimi Necip Uysal'ın sağlık durumunu açıkladı Haberi Görüntüle

BU SENE TÜRKİYE'DEN KAÇ TAKIM AVRUPA'YA GİDECEK?

Süper Lig şampiyonu: Play-off (Şampiyonlar Ligi)

Lig ikincisi: 2. ön eleme turu (Şampiyonlar Ligi)

Türkiye Kupası şampiyonu: Play-off (UEFA Avrupa Ligi)

Lig üçüncüsü: 2. ön eleme (UEFA Avrupa Ligi)

Lig dördüncüsü: 2. ön eleme (UEFA Avrupa Konferans Ligi)

- Süper Ligi 1. sırada bitiren takım UEFA Şampiyonlar Ligi’ne gidecek 1. takım olur.

- Süper Ligi 2. sırada bitiren takım UEFA Şampiyonlar Ligi’ne gidecek 2. takım olur.

- Türkiye Kupası Şampiyonu olan takım UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek 1. takım olur.

- Süper Ligi 3. sırada bitiren takım UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek 2. takım olur.

- Süper Ligi 4. sırada bitiren takım UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne gidecek takım olur.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Spor


Loading