2023'te kaç öğretmen emekli oldu? Bu sene emekli olan öğretmen sayısı kaç? 2024'te kaç öğretmen atanacak?

2023'te kaç öğretmen emekli oldu? Bu sene emekli olan öğretmen sayısı kaç? 2024'te kaç öğretmen atanacak?

Atama bekleyen öğretmen adayları MEB'den gelecek açıklamayı heyecanla bekliyor. Henüz atamalara dair rakamlar açıklanmadı ancak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamaları kafaları karıştırdı. Şimşek'in açıklamasının ardından bu sene kaç bin öğretmenin emekli olduğu pek çok kişi tarafından sorulmaya başlandı. Peki 2023'te kaç öğretmen emekli oldu? Bu sene emekli olan öğretmen sayısı kaç?

Gündem

22.05.2024, 01:10

2024 yılı öğretmen atamaları heyecanla bekleniyor. 68 bin öğretmen açığının olduğu bildirilirken henüz atamalara dair sayısal veriler duyurulmadı. MEB atama takviminin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Ekonomi gündemine dair soruları yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek; "Hiçbir bakanlığa personel noktasında emekli olanların harici personel alımına izin vermiyoruz." demesi atama bekleyenlerin kafasını karıştırdı. Öğretmen adayları ise 2023'te kaç öğretmen emekli oldu? Bu sene emekli olan öğretmen sayısı kaç? 2024'te kaç öğretmen atanacak? sorularına yanıt aramaya başladı.

Şehit ailelerine yönelik sözleri mahkemeye taşındı! Can Ataklı'nın mahkeme kararı açıkladı? Şehit ailelerine yönelik sözleri mahkemeye taşındı! Can Ataklı'nın mahkeme kararı ... Haberi Görüntüle

2023'TE KAÇ ÖĞRETMEN EMEKLİ OLDU?

2023 yılında emekli olan öğretmen sayısı pek çok aday tarafından internette araştırılmaya başlandı. MEBhocam'da yer alan bilgiye göre 2023 yılında  MEB'den 20.898 öğretmen emekliye ayrıldı. İstifa edenlerle birlikte bu sayı 23.670'e kadar çıkıyor. 

12 Ekim İstanbul elektrik kesintisi | BEDAŞ-AYEDAŞ elektrikler ne zaman, saat kaçta gelecek? 12 Ekim İstanbul elektrik kesintisi | BEDAŞ-AYEDAŞ elektrikler ne zaman,... Haberi Görüntüle

2024'TE 23 BİN ÖĞRETMEN Mİ ATANACAK?

Bakan Şimşek'in açıklaması sonucu öğretmen adayları 2024 yılında atanacak öğretmen sayısını merak edip araştırmaya başladı. Emekli olan öğretmen sayısına bakıldığında 2023 yılında MEB'den 23 bin öğretmen emekli olarak ve istifa ederek ayrıldı. 2024 yılında kaç öğretmen ataması yapılacağı ise henüz belli olmadı.

2023'te-kaç-öğretmen-emekli-oldu.jpg

8 ayrı suç örgütü çetesine 'KUYU' darbesi: Çok sayıda kişi yakalandı 8 ayrı suç örgütü çetesine 'KUYU' darbesi: Çok sayıda kişi... Haberi Görüntüle

68 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK MI?

Milli Eğtiim Bakanı Yusuf Tekin açıklamasında  "Şu anda 68 bin öğretmen ihtiyacımız var. Yaklaşık ama bu rakam. Başka parametrelerle birlikte öğretmen ihtiyaç rakamımızı sürekli güncelliyoruz. Çünkü müfredat ve Talim Terbiyeyi Kurulu Başkanlığı sürekli müfredat güncellemesi yaptığı için biz de okullarımızdaki devam, kayıt ve benzeri rakamlar üzerinden sürekli güncelleme yaptığımız için öğretmen ihtiyacımız güncelleniyor." demişti. 

Habere Tepki Ver

3

6

0

2

4

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading