Yandex Metrica

2024-2025 KYK yurt başvuruları başladı mı? KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanır?

2024-2025 KYK yurt başvuruları başladı mı? KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanır?

YKS tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Sonuçların açıklanması ile bir yükseköğretim programına yerleşen adaylar çin barınma telaşı başladı. Hen ekonomik hem de güvenli olması açısından KYK yurtlarına büyük bir talep söz konusu. Peki 2024-2025 KYK yurt başvuruları başladı mı? KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanır? KYK oda ücretleri aylık ne kadar?

Gündem

14.08.2024, 10:41

Haftalardır süren YKS maratonu yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile sona erdi. Yüz binlerce kişi üniverisiyeye yerleşti. Yerleşemeyenler ise ek terihleri beklemeye başladı. YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler gidecekleri şehirdeki barınma sorununu çözmek için araştırmaya başladı. Hem ekononomik hem de güvenlikli olması nedeniyle KYK yurtlarına her sene olduğu gibi bu sene de ilginin oldukça fazla olması bekleniyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na (GSB) bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuru için geri sayım başladı. KYK yurt başvuru tarihlerini kaçırmak istemeyenler 2024-2025 KYK yurt başvuruları başladı mı? KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanır? sorularını sıkça sormaya başladı.

Rahmi Doğan kimdir? Sakarya Valisi nereli, kaç yaşında? Rahmi Doğan kimdir? Sakarya Valisi nereli, kaç yaşında? Haberi Görüntüle

2024-2025 KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

2024-2025 yılında yüz binlerce kişi üniversiteli oldu. Şehir değiştiren öğrenciler için en temel problemlerden birisi barınma sorunu. Barınma sorununu çözmek isteyenler KYK yurtlarına başvuru yapıyor. KYK yurtları her sene olduğu gibi bu sene de on binlerce kişiyi ağırlayacak. KYK yurt başvuru tarihleri henüz resmi olarak açıklanmadı. Üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından KYK yurt ve burs başvuru ekranının açılması bekleniyor. KYK yurt başvurularının Ağustos ayının son haftası başlayabileceği tahmin ediliyor. Geçtiğimiz sene KYK yurt başvuruları 29 Ağustos - 2 Eylül arasına alınmıştı. KYK 2024-2025 yurt başvuruları için Gençlik ve Spor Bakanlığı'na (GSB) KYK duyuruları yakından takip edilmeli.

Narin cinayetinde son durum! Bakan Tunç anlattı: Tespit edilen görüntüler var Narin cinayetinde son durum! Bakan Tunç anlattı: Tespit edilen görüntüler... Haberi Görüntüle

KYK YURT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

KYK yurt başvurusunda yapan adayların sonuçları başvuru sürecinin sona ermesinin ardından 10 gün içinde açıklanması bekleniyor. Geçtiğimiz sene 2 Eylül'de başvurular tamamlanmıştı, sonuçlar ise 13 Eylül'de açıklanmıştı.

Roketsan'dan 'Çelik Kubbe' açıklaması Roketsan'dan 'Çelik Kubbe' açıklaması Haberi Görüntüle

2024-2025 KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

2024-2025 yılı için KYK yurt ücretleri henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz dönem yurt ücretleri şöyleydi;

Tip 1 ücreti aylık 345 TL

Tip 2 aylık 405 TL,

Tip 3 aylık 480 TL

Tip 5 aylık 510 TL

Tip 6 570 TL

Ölümcül siber saldırıların perde arkası!  ABD medyası ölümcül planı detaylarıyla yazdı: İsrail'in truva atı! Ölümcül siber saldırıların perde arkası! ABD medyası ölümcül planı detaylarıyla... Haberi Görüntüle

KYK BURS KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burs/kredi başvuruları her yıl yazılı ve görsel basın yoluyla kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading