Yandex Metrica

Sitede Ara

2024 BESYO tercihleri başladı mı? Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tercihleri ne zaman?

2024 BESYO tercihleri başladı mı? Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tercihleri ne zaman?

YKS üniversite yerleştirmelerinin ardından gözler BESYO tercihlerine çevrildi. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda eğitim görmek isteyen adaylar tercihlerin ne zaman başlayacağını merakla bekliyor. Peki 2024 BESYO tercihleri başladı mı? Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tercihleri ne zaman? Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) ve YKS sınavı ile girilen bölümler için tercihler için geri sayım devam ediyor. 

Gündem

17.09.2024, 11:55

2024 BESYO tercihleri binlerce kişi tarafından yakından takip ediliyor. BESYO tercihlerinde öğretmenlik programları için Y-TYT'de en düşük 800 bininci sırada olma şartı aranıyor. BESYO'da eğitim görmek isteyen spor severler tercihlerin başlaacağı zamanı sabırsızlıkla bekliyor. 

2024 BESYO tercihleri başladı mı? Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tercihleri ne zaman? 2024 BESYO tercihleri başladı mı? Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu... Haberi Görüntüle

2024 BESYO TERCİHLERİ BAŞLADI MI?

BESYO tercih tarihleri henüz açıklanmadı. Tercihlerin açıklanacağı tarih henüz resmi olarak duyurulmadı. Tahminlere göre tercihlerin eylül ayı ortasında başlaması bekleniyor. Adaylar  tercih kılavuzunu ÖSYM'nin duyuru sayfası üzerinden görüntüleyebilecek.

Öldüğü iddia edilmişti! FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in son hali paylaşıldı: Yüzündeki o detay dikkat çekti! Öldüğü iddia edilmişti! FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in son hali paylaşıldı:... Haberi Görüntüle

BEDEN EĞİTİMİ SPOR YÜKSEKOKULU TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Binlerce kişi 2024-2025 eğitim öğretim döneminde BESYO bünyesinde eğitim görecek. Bu öğrencilerin belirlenmesi için tercihlerin ne zaman yapılacağına dair tarihler henüz netleşmedi. 

Dilan Polat mesajlarına dikkat! Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti: Dilan Polat bonusu kazandınız Dilan Polat mesajlarına dikkat! Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti: Dilan... Haberi Görüntüle

BESYO YERLEŞTİRMELERİ NASIL YAPILIR?

Merkezi yerleştirmede adaylar, yükseköğretim programlarına; puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM tarafından yerleştirileceklerdir.

2024 yılında yapılacak merkezi yerleştirmede, 2024 yılı için hesaplanmış yerleştirme puanları kullanılacaktır.

Adaylar Yerleştirme Puanlarına (YP) göre en yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana doğru sıralanacaktır. En yüksek YP'e sahip adaydan başlayarak ve adayların tercih sırası esas alınarak yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecektir.

Öğretmenlik programları için TYT'de en düşük 800 bininci sırada olmak gerekmektedir (Ek puansız yerleştirme puanının başarı sırası dikkate alınır).

MSB görüntüleri paylaştı: Çok sayıda terörist yok edildi MSB görüntüleri paylaştı: Çok sayıda terörist yok edildi Haberi Görüntüle

BESYO NEDİR?

Besyo; Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nu ifade etmek için kullanılır. Besyo'lar 4 yıllık lisans eğitimi veren üniversite bölümlerinden biridir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading