2024 BİLSEM kayıtları ne zaman? Kayıtlarda istenen evraklar neler?

2024 BİLSEM kayıtları ne zaman? Kayıtlarda istenen evraklar neler?

Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) mülakat sonuçları uzun bir bekleyişin ardından 9 Ağustos Cuma günü açıklandı. BİLSEM'e kayıt hakkı kazanan öğrencilerin velileri ise kayıtların ne zaman ve nasıl yapılacağını merak ediyor. Haberimizin detayında "2024 BİLSEM kayıtları ne zaman? Kayıtlarda istenen evraklar neler?" sorularının yanıtını bulabilirsiniz.

Gündem

10.08.2024, 17:16

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Bilim ve Sanat Merkezlerinde eğitim alacak olan öğrenciler belli oldu. BİLSEM sınav süreci birysel değerlendirme sonuçlarının açıklanması ile sona erdi. Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) bireysel değerlendirme uygulamaları, 26 Mayıs-26 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapıldı ve sonuçlar 9 Ağustos'ta MEB'in resmi internet sitesinden ilan edildi. 2024-2025 BİLSEM'e kayıt yaptırıcak öğrenciler belli oldu. 

Bursa'da uçak mı düştü? Bursa'da düşen uçağın markası ve modeli ne, belli oldu mu? Bursa'da uçak mı düştü? Bursa'da düşen uçağın markası ve modeli... Haberi Görüntüle

2024 BİLSEM KAYITLARI NE ZAMAN?

2024-2025 eğitim öğretim yılında Bilim ve Sanat Merkezlerine kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları 12-29 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak. Öğrencilerin kayıtları örgün eğitim kurumlarının bağlı olduğu il/ilçelerin sorumluluk alanında yer alan bilim ve sanat merkezlerinde yapılacak. 

Öğrencilerin kayıtları çıklanan resmi tarihlerde, bağlı oldukları ildeki Bilim ve Sanat Merkezi'ne doğrudan müracaat ederek gerçekleştirilecek. 

BİLSEM'e yerleştirme kararı alınan öğrencilerin kayıtları tanılama kılavuzunda belirtilen takvime göre velileri tarafından yaptırılır. Birden fazla BİLSEM bulunan yerlerde öğrencinin kaydı il tanılama sınav komisyonu tarafından belirlenen BİLSEM'e yaptırılır.

Tanılama kılavuzunda belirtilen takvim doğrultusunda kaydı yaptırılmayan öğrenciler kayıt haklarını kaybeder.

Edirnekapı'da öldürülen Ayşenur Halil kimdir? Edirnekapı'da öldürülen Ayşenur Halil kimdir? Haberi Görüntüle

2024 BİLSEM KAYITLARINDA HANGİ BELGELER GEREKLİ?

1. Öğrenci belgesi. (Okula giriş-çıkış saatleri yazılı olacak)

2. T.C. Kimlik Kartı Fotokopisi

3. Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Seçimi Bireysel Değerlendirme sonuç belgesi (http://meb.gov.tr internet sitesinde yer alan sonuç açıklama adresinden internet sayfası çıktısı alınacak)

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading