Yandex Metrica

2024 DGS baraj puanı kaç? DGS'de tercih yapmak için kaç puan almak gerekir?

2024 DGS baraj puanı kaç? DGS'de tercih yapmak için kaç puan almak gerekir?

2024 DGS sınav sonuçlarının açıklanmasına sayılı saatler kaldı. Sonuçların 14 Ağustos'ta açıklanması beklenirken tercih yapmak için sabırsızlanan öğrenciler 2024 DGS baraj puanı kaç? DGS'de baraj var mı? DGS'de tercih yapmak için kaç puan almak gerekir? sorularına yanıt arıyor.

Gündem

13.08.2024, 16:01

DGS sınav sonuçları binlerce kişi tarafından heyecanla bekleniyor. 30 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilen 2024 Dikey Geçiş Sınavının sonuçları 14 Ağustos'ta açıklanması bekleniyor. ÖSYM'nin sonuçları açıklamasıyla birlikte tercih sürecine geçilecek. 

Okul alışverişine gitti sırra kadem bastı: 13 yaşındaki Sevda her yerde aranıyor Okul alışverişine gitti sırra kadem bastı: 13 yaşındaki Sevda her... Haberi Görüntüle

2024 DGS BARAJ PUANI VAR MI?

DGS sınavında baraj puanı yoktur.

DGS'de baraj puanı kalktı bunun yerine ham puan uygulaması bulunuyor. 

DGS'nin kendisine özel puan hesaplama yöntemi vardır. 

Her bölümün kendi puanı vardır. Bu bölümler kazanmak için yeterli puanı almış olmak yeterli oluyor.

Öğrenciler gitmek istediğin üniversitenin ve bölümün taban puanından yüksek alması gerekir. 

İstedikleri bölüme yerleşmek isteyen adaylar, bir önceki sene üniversite ve bölümlerin taban puanlarına bakarak daha etkili bir değerlendirme yapabilir.

2024 YKS ek tercihler ne zaman başlayacak? YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 YKS ek tercihler ne zaman başlayacak? YKS ek tercih... Haberi Görüntüle

DGS TABAN PUANLARI NASIL ÖĞRENİLİR? 

DGS taban puanları henü netleşmedi. Geçtiğimiz senenin taban puanları için https://www.osym.gov.tr/TR,25803/2023-dgs-yerlestirme-sonuclarina-iliskin-sayisal-bilgiler.html adresinden bilgi edinilebilir. 

Manisa'da kızgın veli dehşeti: Okul müdürü şans eseri ölümden döndü Manisa'da kızgın veli dehşeti: Okul müdürü şans eseri ölümden döndü Haberi Görüntüle

DGS'DE KAÇ TERCİH HAKKI VAR?

Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, Tablo-1’den en çok 30 tercih yapabilecektir. Tercihlerin tümünün kullanılması zorunlu değil.

Dolmabahçe'de önemli görüşme! Bosna Hersek'ten Erdoğan'a üst düzey ziyaret! Dolmabahçe'de önemli görüşme! Bosna Hersek'ten Erdoğan'a üst düzey ziyaret! Haberi Görüntüle

DGS NEDİR?

Dikey Geçiş Sınavı, 2000 yılından bu yana meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmakta olan sınavın adıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading