Sitede Ara

2024 fındık fiyatları kaç TL oldu? Fındık fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Randımanlı fındık kaç TL?

2024 fındık fiyatları kaç TL oldu? Fındık fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Randımanlı fındık kaç TL?

Karadeniz bölgesinin başlıca tarım kaynaklarından biri olan fındık fiyatları vatandaşlar tarafından sıkça takip ediliyor. Fındık üreticileri başta olmak üzere birçok vatandaş arama motoruna, "Peki fındık fiyatları kaç TL oldu?, Fındık fiyatlarında son durum ne? Randımanlı fındık kaç TL'den satılıyor?" sorularını yöneltiyor.

Ekonomi

19.05.2024, 20:20

Fındık fiyatlarında yaşanan değişimler genellikle kış meyvsiminde yaşanan sıcaklıkla doğru orantılı ilerliyor. Bu sene yüksek olan zirai don riski fındık fiyatlarında yükselişe neden oluyor. Peki fındık fiyatları kaç TL oldu? Fındık fiyatları yükseldi mi, düştü mü?

Rekor fiyatlarla satışa sunuldu! İşte Huawei Watch GT 5 serisinin fiyatları... Rekor fiyatlarla satışa sunuldu! İşte Huawei Watch GT 5 serisinin... Haberi Görüntüle

FINDIK FİYATLARI KAÇ TL OLDU?

Fındık fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulunan fındık tüccarı Hasan Himtaş, “Küresel piyasalarda yaşanan ekonomik dalgalanmalar, iklim değişikliklerinin tarımsal üretime etkileri ve tüketici talepleri fındık fiyatlarını ister istemez hareketlendirdi. Geçtiğimiz haftayı 123 liradan kapatan fındık fiyatı, bu haftaya 125 liradan başlamıştı. Bugün itibarıyla ise 130 liradan alıcı buluyor" dedi.

İngiltere'den flaş yaptırım kararı: Rusya'nın hedeflerine darbe! İngiltere'den flaş yaptırım kararı: Rusya'nın hedeflerine darbe! Haberi Görüntüle

FINDIK FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

Sözlerine devam eden fındık tüccarı Hasan Himtaş, "Özellikle hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde gitmesi zirai don riskini artırınca fındığın verimini ve rekoltesini düşürebileceği endişesi fiyatları biraz daha yükseldi. Henüz ay başında olduğumuz için tüccarların stopaj, vergi, çek, senet ve kredi gibi ödeme zamanları olduğu için şuanda 130 lira seviyesinde. Ay ortalarına doğru fındık fiyatının 140 lirayı göreceğini söylemek mümkün”  ifadelerini kullandı.

Maliye'den yat ve tekne satışlarına sıkı takip: 1.4 milyar liralık kayıt dışı hasılat tespit edildi! Maliye'den yat ve tekne satışlarına sıkı takip: 1.4 milyar liralık... Haberi Görüntüle

FINDIK FİYATLARI YÜKSELİŞE DEVAM EDECEK Mİ?

Fındık fiyatlarındaki gelişmeleri aktarmaya devam eden Himtaş, üreticinin hala elinde yüzde 20’lere varan fındık olduğunu belirterek, "Serbest piyasada fındık fiyatı yükselince üretici elindeki fındığı pazara getiriyor. Fındık fiyatı 130 lirayı görünce günde 4-5 ton fındık almaya başladık. Üreticinin elinde hala fındık olduğunu gören alıcılar ister istemez gelecek sezon riske girmemek için talep artırıyor." dedi.

Sözlerine devam eden Himtaş, "Talep artınca da fiyatlar da yükseliyor. Bilindiği gibi fındık fiyatları arz ve talebe göre de değişiklik göstermektedir. İhtiyacı olmayan üretici acele etmedi bekledi ve bugün piyasada istediği fiyat oluşunca pazara indirmeye başladı. Dolayısyla acele etmeyen üretici kazançlı çıktı” şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading