Yandex Metrica

2024 YKS ek tercih (ikinci yerleştirme) ne zaman? YKS ek tercih kontenjanı ne kadar?

2024 YKS ek tercih (ikinci yerleştirme) ne zaman? YKS ek tercih kontenjanı ne kadar?

2024 YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adayar üniversite tercihlerini tamamlamıştı. YKS yerleştirme sonuçlarının da açıklanmasıyla bir bölüme yerleşemeye hak kazanan öğrenciler için kayıt telaşı başladı. Tercihlerinde herhangi bir yüksek öğretim programına yerleşemeyen adaylar ise heyecanla ek tercihlerin açılmasını bekliyor. YKS ek tercih kontenjanı ne kadar?  2024 YKS ek tercih (ikinci yerleştirme) ne zaman başlayacak? soruları pek çok kişi tarafından sorulmaya başlandı.

Gündem

19.08.2024, 15:52

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) maratonu devam ediyor. YKS tercihlerinin açıklanmasıyla birlikte üniversite kayıt telaşları başladı. Türkiye'nin her bir üniversitesinde yeni öğrenciler okullarındaki yerini almaya hazırlanıyor. Üniversite kayıt süreci devam ederken YKS ek tercihler de merakla bekleniyor. 

Narin cinayetinde son durum! Bakan Tunç açıkladı: Şüphelilerin kimlikleri açığa çıktı Narin cinayetinde son durum! Bakan Tunç açıkladı: Şüphelilerin kimlikleri açığa... Haberi Görüntüle

2024 YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN?

YKS ek tercihler için öncelikle üniversite kayıt sürecinin sona ermesi ve boş kontenjanların belli olması bekleniyor. Boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilmesiyle ek tercihlerde açılacak kontenjan oranı belli olacak. YKS ile bir üniversiteye yerleşen adayların kayıtları 19-23 Ağustos'ta, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos'ta alınacak. Üniversite kayıt sürecinden sonra YKS ek tercihler için beklenecek. Geçtiğimiz yıl ek tercih başvuruları eylül ayı ortasında başlatılmıştı. Bu yıl da benzer şekilde YKS ek tercihlerinin eylül ayında başlaması bekleniyor.

MİT'ten Irak'ta nokta temizlik: PKK'nın sözde Mahmur genel sorumlusu Azad Akıncı öldürüldü MİT'ten Irak'ta nokta temizlik: PKK'nın sözde Mahmur genel sorumlusu Azad... Haberi Görüntüle

YKS EK YERLEŞTİRME KONTENJANI BELLİ Mİ?

Üniversite kayıt işlemlerinin tammalanmasının ardından ek tercihler için boş kontenjanların belli olması bekleniyor. Henüz ek tercihler için boş kontenjanlar netleşemdi. 

YKS sonuçlarına göre 2 milyon 755 bin 301 adayın 1 milyon 670 bin 205'i tercih yapma hakkını elde etti. Bu hakkı kazanan adaylardan 802 bin 170'i örgün lisans ve ön lisans programlarına, 185 bin 218'i ise Açıköğretim Fakültesi (AÖF) lisans ve ön lisans programlarına yerleşti. Devlet ve vakıf üniversitelerinin lisans programlarında 20 bin 826, ön lisans programlarında ise sadece vakıf üniversitelerindeki 2 bin 912 kontenjan boş kaldı. Ancak üniversite kaydı yapmayanlarla bu sayının artması muhtemel. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve diğer ülkelerdeki üniversitelerin lisans programlarında 4 bin 934, ön lisans programlarında 272 olmak üzere 5 bin 206 kontenjan boş kaldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan çağrıda bulunmuştu: CHP lideri Özgür Özel'den Dilruba özrü Cumhurbaşkanı Erdoğan çağrıda bulunmuştu: CHP lideri Özgür Özel'den Dilruba özrü Haberi Görüntüle

YKS TABAN PUANLARI 2024 LİSTESİ BELLİ OLDU MU?

YKS 2024 taban puanları 2 ve 4 yıllık her sene yeniden belirlenir. Yeni tavan ve taban puanları ve ek kontenjan detayları yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra belli oluyor.

İstanbul'da maymun çiçeği virüsü var mı? İstanbul'da maymun çiçeği virüsü var mı? Haberi Görüntüle

YKS NEDİR?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), Türkiye'de ÖSYM tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan ortaöğretimden yükseköğretime geçiş sınavı sistemi. 3 oturumda yapılır.

I. Oturum: Temel Yeterlilik Testi (TYT)

II. Oturum: Alan Yeterlilik Testleri (AYT)

Yabancı Dil Testi (YDT)

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading