Yandex Metrica

2024 YKS ek tercihler ne zaman başlayacak? YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

2024 YKS ek tercihler ne zaman başlayacak? YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

2024 YKS ek tercihler ne zaman başlayacak? YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Milyonlarca öğrencinin heycanla beklediği YKS ek tercih tarihleri ÖSYM tarafından açıklandı. YKS yerleştirmelerinde bir yükseköğretim kurumlarına yerleşemeyen adayların başvurabileceği 2024 YKS ek tercih başvuruları 6 Eylül Cuma günü başlayacak. Son gün ise 11 Eylül olacak. 

Gündem

05.09.2024, 16:37

2024 YKS birinci yerleştirmelerin ardından bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adayların heyecanla beklediği ek yerleştirmelerde tarih belli oldu. Yüz binlerce kişi ek yerleştirme için tercihte bulunacak. Ek yerleştirme boş kontenjanları ve taban puanları ise ÖSYM tarafından ilan edilecek. 

Zengezur Koridoru gerginliği! Rusya'nın kararı İran'ı rahatsız etti: Jeopolitik riskler doğurur iddiası! Zengezur Koridoru gerginliği! Rusya'nın kararı İran'ı rahatsız etti: Jeopolitik riskler... Haberi Görüntüle

2024 YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN?

2024 YKS ek tercih tarihlerini açıkldı. Buna göre ÖSYM'den yapılan açıklamada "YKS-ek tercihler 6-11 Eylül tarihleri arasında alınacak" denildi.

Batur'dan İmamoğlu'na kaçak villa yanıtı! 'Hüzünle izlemeyin, gıptayla takip edin' Batur'dan İmamoğlu'na kaçak villa yanıtı! 'Hüzünle izlemeyin, gıptayla takip edin' Haberi Görüntüle

2024 YKS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ek yerleştirme başvurularında sonuçların kısa süre içinde açıklanması bekleniyor. Zira yerleştirme yapılacak kontenjanın az olması nedeniyle iş yükünün kısa sürede sona ermesi ve sonuçların ilan edilmesi bekleniyor. Ancak sonuçların ne zaman ve kaç gün sonra açıklanacağına dair ÖSYM'den henüz bir duyuru gelmedi. 

Tarihin seyrini değiştirecek kazı çalışması sürüyor! Göbeklitepe kadar eski... Tarihin seyrini değiştirecek kazı çalışması sürüyor! Göbeklitepe kadar eski... Haberi Görüntüle

KİMLER EK TERCİH BAŞVURUSU YAPABİLİR?

Merkezî yerleştirmede bir programına yerleştirilen adaylar ek yerleştirmede başvuıru yapamayacak. Tercih yapan ve herhangi bir üniversiteye kayıt hakkı kazanamayan adaylar ek yerleştirmeden yararlanabilecek.

CHP'de 52. madde krizi! Özel'den eleştirilere rağmen otoriterleşme adımı CHP'de 52. madde krizi! Özel'den eleştirilere rağmen otoriterleşme adımı Haberi Görüntüle

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri ve tercihlerini uzman görüşü alarak yapması öneriliyor. 

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2024-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading