2024 YKS tercih sonuçları sorgulama ekranı | YKS üniversite tercihleri açıklandı mı?

2024 YKS tercih sonuçları sorgulama ekranı | YKS üniversite tercihleri açıklandı mı?

YKS tecihlerini tamamlayan adayların merakla beklediği sonuçlar 13 Ağustos'ta ÖSYM tarafından açıklandı. ÖSYM tercih sonuçlarına göre bir programa yerleştirilmeye hak kazanan adaylar için sırada kayıt telaşı var.

Gündem

13.08.2024, 10:43

2024 YKS tercihlerini 4 Ağustos'a kadar tamamlayanların meraklı bekleyişi bugün sona erdi. 13 Ağustos 2024'te ÖSYM üniversite tercih sonuçlarını açıkladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sonuç sorgulama ekranı üzerinden 2024 YKS yerleştirme sonuçları erişime açıldı.

Kan gölüne dönen Lübnan’dan Türkiye’ye göç dalgası yaşanır mı? MSB’den son dakika açıklaması Kan gölüne dönen Lübnan’dan Türkiye’ye göç dalgası yaşanır mı? MSB’den... Haberi Görüntüle

2024 YKS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

YKS tercih sonuçları erişime açıldı. 2024 YKS tercih (yerleştirme) sonuçları sorgulama ekranı için ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresine gitmelisiniz. TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra sonuçlar sorgulanbilir. Ayrıca Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=9942 

Narin cinayetinde yeni görüntü: Nevzat Bahtiyar cansız bedeni dereye böyle götürmüş Narin cinayetinde yeni görüntü: Nevzat Bahtiyar cansız bedeni dereye böyle... Haberi Görüntüle

2024 ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS sonuçlarına göre bir programa kaydedilme hakkı kazanan adaylar kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos'ta yapacak. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos'ta alınacak.

İlk 9 ayda 3 büyük Avrupa ülkesinde zirvede yer aldı! Otomotiv alanında yeni bir ivme.. İlk 9 ayda 3 büyük Avrupa ülkesinde zirvede yer aldı!... Haberi Görüntüle

YKS EK TERCİH TARİHLERİ

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kontenjanlar belli olacak. Boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading