Yandex Metrica

2024 YKS tercihleri ne zaman başlayacak? YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanır?

2024 YKS tercihleri ne zaman başlayacak? YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanır?

8-9 Haziran 2024 tarihlerinde düzenlenen YKS oturumuna 3 milyona yakın kişi katılmıştı. TYT, AYT ve YDT sınavlarına katılan adaylar sonuçların açıklanmasını merakla bekliyordu. 16 Temmuz Salı günü ÖSYM tarafından YKS sonuçları açıklandı. Sırada tercih maratonu var. Peki 2024 YKS tercihleri ne zaman başlayacak? YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanır?

Gündem

16.07.2024, 08:38

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 8-9 haziran tarihlerinde düzenlenen oturumlarla sona ermişti. YKS sınavına 3 milyona yakın kişi katıldı. YKS üniversite tercihlerinde baraj uygulamasının kalkmasıyla puanı hesaplanan her aday tercih hakkında bulunabiliyor. 

Sanat dünyasının acı kaybı! Mehmet Güleryüz hayatını kaybetti Sanat dünyasının acı kaybı! Mehmet Güleryüz hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy milyonlarca öğrencinin merakla beklediği duyuruyu yaptı. Ersoy ÖSYM'nin internet adresinden YKS sonuçlarının açıklandığını duyurdu.  Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Aileden şeytani plan! Narin'in cesedi bulunmasın diye her yolu denemişler Aileden şeytani plan! Narin'in cesedi bulunmasın diye her yolu denemişler Haberi Görüntüle

YKS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

2024 YKS sonuçlarını sorgulamak isteyen adaylar https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=9917 adresinden işlem yapabilecek. 

Survivor yarışması ile tanınan Tolga Tarlacı'ya 18 yıl hapis cezası verildi! Survivor yarışması ile tanınan Tolga Tarlacı'ya 18 yıl hapis cezası... Haberi Görüntüle

2024 YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Sırada YKS tercih maratonu var. Puanların açıklanmasından sonra öğrenciler tercihlerini yapacak. Ancak YKS tercihlerinin ne zaman başlayacağına dair henüz resmi bir açıklama yok. Kısa süre içinde yerleştirme ekranının açılması bekleniyor.  Geçen sınav sonuçlarının 20 Temmuz'da duyurulduğu ve tercih işlemlerinin 27 Temmuz'da başladığı göz önünde bulundurulduğunda, bu yıl da benzer bir sürecin izlenmesi öngörülüyor.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading