Yandex Metrica

2024 YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 Üniversite yerleştirmeleri hangi gün belli olur?

2024 YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 Üniversite yerleştirmeleri hangi gün belli olur?

Milyonlarca adayın katıldığı YKS sınavında sonuçlar açıklandı. Adaylar için tercih maratonu başladı. Hayallerini kurdukları bölümü istedikleri üniversitede okumak isteyen adaylar tercihlerini yapmaya başladı. 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yapılacak tercihlerin ardından gözler YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasında olacak. 2024 YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 Üniversite yerleştirmeleri hangi gün belli olur? soruları şimdiden öğrenciler ve veliler tarafından sorulmaya başlandı.

Gündem

25.07.2024, 10:57

YKS sınavına 3 milyona yakın aday katıldı. Tercih için baraj uygulamasının olmadığı sınavda puanı hesaplanan her aday tercih yapabilecek. 2024 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar için tercih süreci başladı. YKS tercihleri 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Tercihlerini tamamlayan adaylar ise şimdiden yerleştirme sonuçarının açıklanmasını beklemeye başladı. 2024 YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 Üniversite yerleştirmeleri hangi gün belli olur? soruları şu sıralar pek çok kişi tarafından sorulmaya başlandı. 

Roketsan'dan 'Çelik Kubbe' açıklaması Roketsan'dan 'Çelik Kubbe' açıklaması Haberi Görüntüle

2024 YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı gün şimdiden yakından takip ediliyor. YKS tercih sürecinin 2 Ağustos'ta sona ereceği düşünülürse tercih sonuçlarının da Ağustos ayının ortasında ilan edilmesi bekleniyor. 19 Ağustos'ta üniversite kayıtlarının başlayacak olması da düşünüldüğünde sonuçların 15 Ağustos'a kadar açıklanması oldukça muhtemel görünüyor. Ancak konuya dair henüz net bir tarih verilmedi.

Planlayıcısı MİT operasyonuyla yakalanmıştı: Santa Maria saldırısıyla ilgili dikkat çeken hücre evi detayı Planlayıcısı MİT operasyonuyla yakalanmıştı: Santa Maria saldırısıyla ilgili dikkat çeken... Haberi Görüntüle

2024 ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRMELERİ NE ZAMAN?

Üniversite yerleştirme sonuçlarının ardından üniversite kayıtlarına geçilecek. Kayıt süreci için okulların belirttiği tarihlere dikkat edilmesi öneriliyor. Ağustos ayının ortasında YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla üniversite kayıtlarına geçilecek.

Savcılıktan kritik talep: Narin'in annesinden örnekler alındı Savcılıktan kritik talep: Narin'in annesinden örnekler alındı Haberi Görüntüle

YKS TERCİH SONUÇLARI NASIL, NEREDEN SORGULANIR?

YKS tercih sonuçları T.C. Kimlik Numaraları ve şifre ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden sorgulanabilir.

İlan yayınlandı: Onlarca memur alınacak: 65 KPSS puanı olan başvuruyor! İlan yayınlandı: Onlarca memur alınacak: 65 KPSS puanı olan başvuruyor! Haberi Görüntüle

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

YKS tercihleri  ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden  veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapılabilir. Belirlenen tarihler arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre tercih yapılması konusunda adaylar uyarıdı. Tercih konusunda uzman birinden yardım alınması da oldukça önemli. 

Bugün 9 Eylül İzmir'de otobüsler bedava mı? ESHOT otobüs, metro bugün ücretsiz mi? Bugün 9 Eylül İzmir'de otobüsler bedava mı? ESHOT otobüs, metro... Haberi Görüntüle

YKS'DE KAÇ TERCİH HAKKI VAR?

YKS tercihlerinde adaylar, en fazla 24 tercihte bulunabilecek. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading