Yandex Metrica

Sitede Ara

24 ay düzenli elektrik faturasını ödeyenlere müjde! EPDK'dan dikkat çeken düzenleme: O ücret bedeli alınmayacak!

24 ay düzenli elektrik faturasını ödeyenlere müjde! EPDK'dan dikkat çeken düzenleme: O ücret bedeli alınmayacak!

EPDK’dan elektrik faturalarını düzenli ödeyenler için harekete geçti. Yapılacak olan yeni düzenlemede fatura ödemelerini düzenli yapan vatandaşlardan yeni yapacakları sözleşmelerde güvence bedeli alınmayacak. 

Ekonomi

11.07.2024, 15:42

EPDK’dan elektrik faturalarını düzenli ödeyenler için yeni bir düzenleme geliyor. Henüz taslak çalışması kapsamında olan yeni kararda fatura ödemelerini düzenli yapan mesken abonelerinden yeni yapacakları sözleşmelerde güvence bedeli alınmayacağı belirtildi.

EPDK'dan yapılan açıklamaya göre, kurum Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikleri içeren taslağı resmi internet sitesinden kamuoyu görüşüne açtı. Bu kapsamda 15 gün boyunca ilgili kurumlar ve sektörden gelecek görüşler toplanacak ve gerekli görülmesi halinde yapılacak değişikliklerle Kurul, taslağa yönelik nihai kararını verecek.

TOKİ'den kaçırılmayacak fırsat! 32 ilde 173 arazi satışa sunuluyor! Tek şart... TOKİ'den kaçırılmayacak fırsat! 32 ilde 173 arazi satışa sunuluyor! Tek... Haberi Görüntüle

DÜZENLİ FATURA ÖDEYENLERDEN ÜCRET ALINMAYACAK 

Paylaşılan taslakla, fatura ödemelerini düzenli yapan mesken abonelerinden yeni yapacakları sözleşmelerde güvence bedeli alınmayacak. Mevcut durumda mesken aboneleri için 680-1135 lira arasında güvence bedeli alınıyor. Borcundan dolayı sözleşmesi iptal edilen aboneler ise yeni abonelik yaptırmak için yüzde 50 daha fazla güvence bedeli ödüyor.

Taslakta, yabancı uyruklu tüketicilerin genellikle aboneliği sonlandırmadan kullanım yerini terk etmesinin yasal takibe konu kalıntı borç tutarını artırdığını tespit eden EPDK, yeni bir önlem için kolları sıvadı. Taslağın kabul edilmesi halinde tahsilat riski sebebi ile yabancı uyruklu tüketicilerin ilk abonelik işlemlerinde mevcut güvence bedeli, yüzde 50 daha fazla alınacak. Fatura ödemelerini 24 ay boyunca düzenli yapan yabancı uyruklu mesken aboneleri de bir sonraki aboneliklerinde güvence bedeli ödememeye hak kazanacak. 

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading