24 saate 1000 asker öldürüldü! Kan kokusu barut kokusunu bastırdı

24 saate 1000 asker öldürüldü! Kan kokusu barut kokusunu bastırdı

2.5 yılı aşkın devam eden Rusya-Ukrayna savaşında çok sayıda insan hayatını kaybetti. 'Putin'in ordusu büyük bir bedel ödüyor' diyerek Rusya'nın kayıplarını açıklayan Ukrayna hükümeti bir günde 1000'den fazla Rus askerinin öldüğünü duyurdu.

Dünya

23.07.2024, 02:18

Rusya ve Ukrayna hükümetleri kendi kayıplarına ilişkin nadiren bilgi verse de Ukrayna'daki savaş, sivil halk da dahil olmak üzere her iki taraftan da çok sayıda kurban almaya devam ediyor. 

Haziran ayının başında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de ülkesinin Ukrayna savaşındaki kayıplarına ilişkin bir soruya kaçamak bir yanıt verdi. Spesifik bir veri vermedi ancak Rusya tarafındaki ölüm sayısının Ukrayna silahlı kuvvetlerine göre önemli ölçüde düşük olduğuna dikkat çekti. Putin, oranın 1'e 5 olduğunu söyledi.

New York'ta barış zirvesi! Azerbaycan ile Ermenistan dışişleri bakanları bir araya geldi New York'ta barış zirvesi! Azerbaycan ile Ermenistan dışişleri bakanları bir... Haberi Görüntüle

CEPHEDE KAYIP BÜYÜYOR

Ancak Ukrayna tarafı, Ukrayna savaşında şu ana kadar kendilerinden çok daha fazla Rus askerinin öldüğünü ve bu nedenle kayıpların çok daha yüksek olduğunu vurguluyor. Şubat ayında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy,  kendi saflarında öldürülen askerlerin sayısının 31.000 olduğunu söylemişti. Ukrayna şu anda öldürülen ve yaralanan Rus askerlerinin sayısının yarım milyondan fazla olduğunu tahmin ediyor.

Bu rakamlar, Rusya'nın kayıplarına ilişkin her gün yeni veriler yayınlayan Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'ndan geliyor. Ancak verilerin bağımsız olarak kontrol edilmesi mümkün değildir.

Vladimir Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj: 'Ekim ayında Kazan'a bekliyorum' Vladimir Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj: 'Ekim ayında Kazan'a bekliyorum' Haberi Görüntüle

SON 24 SAATE 1000 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Ukraynalı yetkililere göre son 24 saatte 1.050 civarında Rus askeri öldürüldü veya ağır yaralandı. İşgalin başladığı Şubat 2022'den bu yana ölü sayısı yaklaşık 567.760 oldu.

Rus ordusunun Ukrayna'ya karşı savaşta araç, uçak ve teçhizat kayıpları da yüksek. Aşağıdaki liste Ukrayna ordusunun şu anda (22 Temmuz itibarıyla) bildirdiği rakamlardan bir alıntıdır. Burada da bilgiler bağımsız olarak doğrulanamaz.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading