Yandex Metrica

Sitede Ara

29 kişi hayatını kaybetmişti! İşçilerin patronu savunmasını yaptı: İhmalim yok!

29 kişi hayatını kaybetmişti! İşçilerin patronu savunmasını yaptı: İhmalim yok!

2 Nisan'da İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde Masquerade isimli gece kulübünde yangın çıkmış ve 29 kişi hayatını kaybetmişti. Söz konusu davaya ilişkin ilk duruşma başladı. 

Gündem

17.07.2024, 14:19

29 kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 7’si tutuklu 9 sanık hakkında, “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak” suçundan ayrı ayrı 2'şer yıldan 22,5'ar yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 

İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması bugün Marmara Ceza İnfaz Kurumları içinde bulunan duruşma salonunda görüldü. Duruşmaya 7 tutuklu, 2 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmada ilk savunmayı yapan işçilerin patronu tutuklu sanık Çağatay Altuner, Yapılacak iş için Kahraman Erdem ile anlaştıklarını ve tadilata başlamadan önce olay yerine gidip keşif yaptıklarını ifade etti. Sözlerine devam eden Çağatay Altuner, “Ses yalıtım malzemelerinin dışarı çıkarılmasını istedik. Birkaç gün sonra da çalışmaya başladık. 10-15 gün çalıştık ve hiçbir sorun yaşamadık. 1 saat sonra ben de orada olacaktım. Ben de ölebilirdim. 15 yıldır bu firmanın sahibiyim bu zamana kadar hiçbir iş kazası yaşamadım” dedi.

Türkiye'den Fagamusta adlı diziye tepki: 'GKRY'nin kara propagandasına hizmet ediyor' Türkiye'den Fagamusta adlı diziye tepki: 'GKRY'nin kara propagandasına hizmet ediyor' Haberi Görüntüle

"İHMAL YA DA KUSUR YOK"

Sözlerine devam eden Altuner, olay günü kendilerine ait tadilatın bittiğini belirterek, "Yangının çıktığı yerde bizim işimiz bitmişti. Üst katta ufak tefek işler kalmıştı. Onda da hammadde eksikliği olduğu için onu bekliyorduk. Yaşanan olayda ihmalim ya da kusurum yok" şeklinde konuştu.

Savunması sonrasında sanığa, “Tadilat için kulübün izin alıp almadığını sordunuz mu?” diye soruldu. “Hayır” cevabını veren Altuner’e bu kez mahkeme başkanı, “Neden sormadınız? Hiç sormaz mısınız?” diye sordu. Sanık ise, “Normalde sorardık ama bu kez sormamıştık. İzin alınıp alınmadığını bilmiyordum” dedi.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Büyükelçisi Flake'i kabul etti Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Büyükelçisi Flake'i kabul etti Haberi Görüntüle

"YALITIM MALZEMELERİNİ TEMİZLEDİK"

Patron Çağatay Altuner’ın ardından savunmasını yapan mobilya dekorasyon firması sahibi olan tutuklu sanık Kahraman Erdem, Çağatay Altuner ile birlikte bu tadilat işini birlikte kabul ettiklerini belirterek, "Tadilattan önce mekana gidip gezdik. Ufak yanıcı bir madde gördük. Onun oradan çıkarılmasını istedik. Kulüp çalışanları onu oradan çıkardı." ifadelerini kullandı.

Savunmasına devam eden Erdem, "Sonrasında duvardaki yalıtım malzemelerini gördük. Siyah perde şeklinde her yer onlarla kaplıydı. Onların da sökülmesini istedik. Hepsi temizlendikten sonra tadilata başladık. Olay gününe kadar herhangi bir sorun yaşamadık. Biz tüm önlemlerin alınmasını istedik" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading