Yandex Metrica

Sitede Ara

3 askeri öldürülmüştü! ABD ilk kez resmi adres gösterdi: O ülkeyi önümüzdeki günlerde vuracak!

3 askeri öldürülmüştü! ABD ilk kez resmi adres gösterdi: O ülkeyi önümüzdeki günlerde vuracak!

Ürdün'ün kuzeydoğusundaki ABD'ye ait bir askeri üsse insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlenmişti. Saldırıda 3 ABD askeri ölmüş çok sayıda asker yaralanmıştı. Saldırıyla ilgili olarak Washington'dan gelen "Yanıt vereceğiz" açıklaması sonrası gergin bekleyiş devam ederken Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, saldırının sorumlularına ilişkin ilk kez resmi bir adres gösterdi.

Dünya

13.02.2024, 08:11

ABC News'e saldırıyla ilgili olarak açıklamada bulunan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir ABD'li yetkili, Washington'ın geçtiğimiz hafta yapılan saldırıya "birkaç gün içerisinde ve birden fazla hedefi vurarak" cevap vereceğini ifade etti.  Bunların çok belirli hedefler olacağının altını çizen yetkili, ABD güçlerine yapılan saldırıları mümkün kılan tesislerin hedef alınacağını aktardı. ABD'li yetkili, hedeflerin İran içerisinde mi yoksa dışında mı olduğuna dair ise bir bilgi vermedi.

İsrail ordusu ağır kayıplar vermeye devam ediyor: 3 işgalci subay Gazze'de öldürüldü İsrail ordusu ağır kayıplar vermeye devam ediyor: 3 işgalci subay... Haberi Görüntüle

ABD, YEMEN'E SAVAŞ AÇMA TEHDİDİ İÇEREN MESAJ GÖNDERDİ 

Yemen'deki Husiler, ABD'nin Umman aracılığıyla, kendilerine, Yemen'e savaş açma ve cepheleri hareket geçirme tehdidi içeren bir mesaj gönderdiğini duyurdu. Husilerin Yüksek Siyasi Konsey Üyesi Muhammed Ali el-Husi, X sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı yazılı açıklamada, "ABD, Umman aracılığıyla Yemen'e savaş açma ve cepheleri harekete geçirme tehdidi içeren bir mesaj iletti" dedi. Husi, Filistin halkına verdikleri desteğe işaret ederek, "ABD'nin bu tehdidi, Yemen halkının Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkının soykırıma ve ablukaya maruz kalmasını reddetmesi nedeniyledir" ifadelerini kullandı.

Pakistan'da katliam gibi kaza! Yolcu otobüsü uçuruma yuvarlandı: 29 kişi hayatını kaybetti Pakistan'da katliam gibi kaza! Yolcu otobüsü uçuruma yuvarlandı: 29 kişi... Haberi Görüntüle

"UZUN BİR SAVAŞA HAZIRIZ"

ABD'nin tehdidini gerçekleştirmesi halinde bunun başarısızlıkla sonuçlanacağını açıklayan Husi, şu açıklamalarda bulundu; "Onlara (ABD), bu tehditlerini uygulamaya yönelik herhangi bir maceranın veya aptallığın başarısızlığa mahkum olduğunu ve hiçbir düşman hareketinin, halkımızı Gazze'yi destekleme hedefinden caydıramayacağını ilan ediyoruz." Husilerin sözde Savunma Bakanı Muhammed el-Atıfi ise, "Amerikan ve İngiliz kuvvetleriyle uzun bir savaşa hazırız. Yemen'in savunma politikasına hizmet etmek amacıyla deniz angajmanı kurallarında temel değişiklikleri ve önemli değerlendirmeleri tamamladık" ifadesini kullanmıştı.

Son dakika... İran-Irak sınırında şiddetli patlama Son dakika... İran-Irak sınırında şiddetli patlama Haberi Görüntüle

ORTA DOĞU PATLAMAYA HAZIR

CIA Direktörü William Burns, 7 Ekim'den sonra Orta Doğu'da yaşanan sürecin bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, "Son 40 yılımın büyük kısmını Orta Doğu'da ya da bu bölge üzerine harcadım ve Orta Doğu'yu daha karmaşık ve bu kadar patlamaya hazır nadiren gördüm" yorumunu yaptı. Burns, Gazze'de saldırıların yoğunluğunu azaltmak, Filistinlilerin insani ihtiyaçlarını karşılamak, rehinelerin serbest kalmasını sağlamak gibi problemlerle karşı karşıya olduklarını belirtti.

İran, Rusya'ya yardım mı ediyor? İran Dışişleri Bakanlığından Ukrayna'nın iddialarına ilişkin açıklama İran, Rusya'ya yardım mı ediyor? İran Dışişleri Bakanlığından Ukrayna'nın iddialarına... Haberi Görüntüle

ABD İLK KEZ ADRES GÖSTERDİ

ABD yönetimi, Suriye-Ürdün sınırındaki üssüne düzenlenen ve 3 Amerikan askerinin öldüğü saldırının, Irak'ta İslami Direniş adlı örgüt tarafından gerçekleştirildiğine inandığını açıkladı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, saldırının sorumlularına ilişkin ilk kez resmi bir adres gösterdi. Kirby, "Ürdün'deki saldırının Irak'ta İslami Direniş adlı çatı bir örgüt tarafından planlanıp gerçekleştirildiğine inanıyoruz ki bu grup Kataib Hizbullah dahil, birçok örgütü barındırıyor" dedi. Öte yandan NBC News'e konuşan ABD'li yetkililer, saldırıya "haftalar" sürecek bir "kampanya" şeklinde karşılık vermeye hazırlandığını belirtti.

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading