3 bin 500 TL olacağına dair uzmanlar hemfikir: Peki gram altın, hangi tarihte fırlayacak?

3 bin 500 TL olacağına dair uzmanlar hemfikir: Peki gram altın, hangi tarihte fırlayacak?

Pek çok yatırım aracı arasında 'En güvenilir' ünvanına sahip altın, yastık altı birikim yapan vatandaşların göz bebeği konumunda. Uzmanlar ve yorumcular gram altının 3 bin 500 lira seviyesine fırlayacağını her fırsatta dile getiriyor. Peki gram altın, 2024 yılında mı, 2025 yılında mı atak yapacak?  

Ekonomi

14.06.2024, 18:01

Yatırımcılar bilir ki, altın fiyatlarındaki her düşüş bir alım fırsatıdır. Bugüne kadar hiç bir yatırımcısının yüzünü kara çıkarmayan gram ve çeyrek altın, önümüzdeki aylarda da yatırımcılarının servetine servet katmaya devam edecek gibi duruyor.

Global yaşanan gerilimler, para politikaları altını 'Doğrudan' etkilemeye devam ederken, altın uzmanları bu olaylara aldırış edilmemesi gerektiğini, birkaç ay içerisinde gram altının tarihi zirvesine ulaşarak 2024 yılının 'En çok kazandıran yatırım aracı' olmasının son derece mümkün olduğunu dile getiriyor.

İslam Memiş

Rekor kırdı! Altın fiyatlarında dikkat çeken hafta sonu hareketliliği! Rekor kırdı! Altın fiyatlarında dikkat çeken hafta sonu hareketliliği! Haberi Görüntüle

BU ALIM FIRSATINI TARİHTE BİR DAHA GÖREMEYEBİLİRİZ...

En popüler altın yorumcularından olan İslam Memiş, yaklaşan Kurban Bayramı'nda gram altın fiyatlarının 2024 yılının en düşük seviyelerine kadar gelebileceğini fakat yatırımcıların bunu göz ardı ederse parasına para katacağını dile getirdi. 

Öngörüsünde ons altının 2 bin 300 dolar rakamının destek olduğunu belirten Memiş, 9 günlük bayram tatili sebebiyle piyasaların kapalı olacağından jeopolitik bir risk yaşanmadığı taktirde altın fiyatlarının 'Kısa vadede' düşeceğini savunuyor. Fakat bu düşüşe aldırış etmeyen yatırımcıların, 2024 Temmuz ayında hızlı bir yükseliş olacağını, bu düşüş fırsatını değerlendirmeyenlerin, altın almayanların pişman olacağını vurguluyor. 

Memiş, '3 bin – 3 bin 500 TL beklentim 2024 yıl sonuna kadar geçerli' dedi.

Mehmet Ali Yıldırımtürk

Kahin zengin olmanın formülünü verdi! İslam Memiş'ten çok konuşulacak altın yorumu: Eylülde zirveyi görecek! Kahin zengin olmanın formülünü verdi! İslam Memiş'ten çok konuşulacak altın... Haberi Görüntüle

UZMAN İSİM TARİH VERDİ: GRAM ALTIN 3.500 TL OLACAK

Bir diğer uzman isim Mehmet Ali Yıldırımtürk ise yaptığı son değerlendirmede gram altının 2 bin 500 lira seviyesinin altına inmesinin mümkün olmadığını duyurdu. Yıldırımtürk, gram altının ilk etapta 2 bin 500 lira, daha sonra 2 bin 700 lira ve Eylül ayında tam tamına 3000 lira olacağını düşünüyor.

Orta ve uzun vadeli yatırımcıların pozisyonunu koruması gerektiğine dikkat çeken Yıldırımtürk, 2024 yıl sonunda gram altında beklentisinin 3 bin 200 lira- 3 bin 500 lira bandı olması gerektiğini savundu.

Altın rekora doymuyor! Gram altın ve çeyrek altından hızlı yükseliş: 23 Eylül 2024 altın fiyatları Altın rekora doymuyor! Gram altın ve çeyrek altından hızlı yükseliş:... Haberi Görüntüle

ALTIN NEYE GÖRE YÜKSELİR?

Altın fiyatının yükselmesi, enflasyon, global riskler ve dolar kuru ile doğrudan alakalıdır. Altın, enflasyonun yükseldiği dönemlerde yatırımcılarına 'Enflasyon üstü getiri' sağlamasıyla bilinir. Bu risklere örnek vermek gerekirse, bir ülkede ekonomik ve politik istikrarsızlık yaşanıyorsa, altın fiyatları yükselebilir, çünkü yatırımcılar riskten kaçmak adına daha düşük riskli bir varlık olan 'Altın'a yönelir.

Savaşlar da altın fiyatlarında son derece etkilidir. Altın ticaretinde önemli rol oynayan ya da büyük altın rezerine sahip olan ülkenin savaşa girmesi, altın arzını düşüreceğinden fiyatlarını yukarı yönlü hareket ettirir.

Enflasyon, faiz kararları ve altın: Yüksek enflasyon genelde faiz artışını da beraberinde getirir. Merkez bankalarının faiz artırması, para arzını ve buna bağlı olarak risk iştahını azaltır. Riskten kaçmak isteyen yatırımcılar ise altına yönelir. ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararları, dünya çapındaki altın fiyatlarını belirleyecek kadar etki sahibidir.

Habere Tepki Ver

7

1

2

1

1

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading