30.000 feette yumruk yumruğa kavga: Kaos iki saat sürdü: Yolcu koltuğu kavgası karakolda bitti

30.000 feette yumruk yumruğa kavga: Kaos iki saat sürdü: Yolcu koltuğu kavgası karakolda bitti

İrlanda merkezli Ryanair uçağında bir ailenin koltuk değiştirmeye çalışması üzerine yolcular arasında tartışma çıktı. Pilot kalkıştan kısa bir süre sonra acil iniş yapmak zorunda kaldı. 

Dünya

10.07.2024, 14:48

The Sun'ın haberine göre, Londra'nın Stansted Havalimanı'na giden uçak Çarşamba günü Fas'ın Agadir kentinden kalktı ve şiddet olayı patlak verdiğinde uçak 30.000 feet yükseklikteydi. Sayfada yayınlanan videolar, panik içindeki havayolu personelinin onları sakinleştirmeye çalıştığı sırada yolcuların uçağın bir ucundan diğer ucuna birbirlerine bağırdıklarını gösteriyordu.

Kalkıştan kısa bir süre önce bir adamın, kızıyla birlikte oturan bir kadına, karısı ve çocuklarıyla birlikte oturmak için koltuğa oturup oturamayacağını sorması üzerine gerginlikler alevlendi. İddiaya göre kadının koltuğunu bırakmayı reddetmesi, kendisini tehdit etmeye başlayan adamın tepkisine yol açtı.

Kabinde halihazırda patlak veren gerilimden habersiz olan Ryanair pilotları planlandığı gibi yola çıktı. Uçak seyir yüksekliğine ulaştığında ve emniyet kemeri işareti söndüğünde, hareket etmesi istenen kadın yolcunun (30'lu yaşlarında bir adam) kocasının karısını savunmaya gelerek kaosa neden olduğu bildirildi.

Sosyal medyada tarihi başarı: Elon Musk X’te rekor takipçi sayısına Ulaştı! X'in sahibinin takipçi sayısı kaç oldu? Sosyal medyada tarihi başarı: Elon Musk X’te rekor takipçi sayısına... Haberi Görüntüle

GÖKYÜZÜNDE KAOS

Uçaktaki ismi açıklanmayan 36 yaşındaki bir yolcu, “Ailelerden biri daha büyük bir grubun parçasıydı, dolayısıyla diğer yolcular da katılmaya başladı. Daha sonra arka sıradaki bir bayan yaşananlardan dolayı panik atak geçirmeye başladı. Çığlık atıyordu ve ağlayan çocuklar vardı" dedi.

Yalnızca Hertfordshire, Birleşik Krallık'tan bir finans çalışanı olarak tanımlanan isimsiz yolcu, uçağın "beklenmedik bir iniş" yapmak zorunda kaldığında uçuşun yalnızca "36 dakika" boyunca havada kaldığını ekledi.

Sözlerine devam eden yolcu, “Çok stresliydi. Cehennemden kaçmak gibiydi. Ve olay bir yolcunun koltuk değiştirmek istemesi yüzünden tırmandı" dedi.

Sun'a göre işler o kadar kaotik hale geldi ki, olay sırasında bir erkek yolcunun hastalandığı ve kabin ekibinin inişten önce ona oksijen vermek zorunda kaldığı bildirildi. Ryanair uçağı Fas'ın Marakeş kentine indi; burada polis uçağa bindi ve kavgaya karışan dokuz yolcuyu tutuklayarak onları uzaklaştırdı.

Hastalanan erkek yolcu, doktorlar tarafından uçmaya uygun görülmedi ancak uçaktan inmeyi reddetti, öfkelendi ve iddiaya göre kabin ekibine saldırgan davrandı.

İsrail, Suriye'ye girdi! Tank mevzisi bile oluşturdu İsrail, Suriye'ye girdi! Tank mevzisi bile oluşturdu Haberi Görüntüle

"TERÖRİST OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORLAR"

"Benim terörist olduğumu düşünüyorlar. Bu yüzden beni devirmek için bütün orduyu buraya getiriyorlar', 'Bana çantamı ver'. The Sun tarafından yayınlanan bir videoda çeneni keseceğim" diye bağırdığı duyuluyor. Yolcular adama uçaktan inmesi için yalvarmaya başladı ama o reddetti.

Polis, öfkeli yolcuyu uzaklaştırmak için tekrar gemiye binmek zorunda kaldı. Olayın sona ermesi iki saatten fazla sürdü.

Maalesef kalan 200 yolcu için Ryanair mürettebatı olay nedeniyle izin verilen maksimum uçuş saatine ulaşmıştı. Yolcular geceyi geçirmek üzere otobüslerle yerel bir otele götürüldü ve ertesi sabah uçak bileti rezervasyonu yapıldı. Ancak sabah uçuşu da iptal edildi ve yolcular Perşembe akşamına kadar Stansted Havalimanı'na ulaşamadı. Varışta yolcuların Ryanair kabin ekibini yuhaladığı görüntülendi.

Ryanair'den bir sözcü Sun'a yaptığı açıklamada, "Agadir'den Londra Stansted'e giden uçağın, küçük bir yolcu grubunun rahatsızlık vermesi ve bu sırada başka bir yolcunun hastalanmasının ardından Marakeş'e yönlendirildiğini" doğruladı.

"Mürettebat, Marakeş'e vardığında uçağı bekleyen hem tıbbi hem de polis yardımını önceden aradı. Heyecanlanan küçük yolcu grubu daha sonra havaalanı polisi tarafından uçaktan çıkarıldı" diye ekledi.

“Hastalanan yolcuya, uçamayacağını tespit eden havalimanı doktorları tarafından tedavi edilmeden önce uçakta oksijen verildi. Bu yolcu uçaktan inmeyi reddetti ve mürettebata saldırgan davrandı ve havaalanı polisi tarafından uçaktan uzaklaştırıldı." dedi.

Havayolu sözcüsü, "rahatsız olan yolcuların" iki saatten fazla gecikmeye neden olduğunu, bu süre zarfında "mürettebatın izin verilen uçuş saatlerine ulaştığını" ve gecelemenin yanı sıra yolculara bir sonraki kalkıştan önce ulaşımın sağlandığını doğruladı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading