Sitede Ara

4 firmaya rekor ceza! Hangi beyaz et şirketlerine ceza kesildi?

4 firmaya rekor ceza! Hangi beyaz et şirketlerine ceza kesildi?

Beyaz et ve kırmızı et fiyatlarında son aylarda yaşanan büyük artış vatandaşın tepkisine neden olmuştu. Yaşanan fiyat artışları sonrası sektöre yönelik Rekabet Kurumu tarafından soruşturma başlatılmıştı. Gelen son bilgilere göre ise 4 firmaya 1.2 milyar liralık rekor oranda bir ceza kesildi. Peki hangi beyaz et şirketlerine ceza kesildi? 1,2 milyar lira ceza kesilen 4 firma hangisi? Uzlaşma başvurusunda bulunan ve ceza kesilen firmaların hangileri olduğu belli oldu.

Gündem

29.05.2024, 15:38

Vatandaşlar market ve kasap raflarında kırmızı ve beyaz et fiyatlarının son aylarda hızla artmasından şikayetçiydi. Beyaz ette ihracat kısıtlaması kararı getirilirken  Rekabet Kurumu da beyaz et piyasasında faaliyet gösteren teşebbüslere yönelik soruşturmalarına devam ediyor. Bu soruşturmalar kapsamında 4 firmaya 1.2 milyar liralık rekor idar para cezası kesildiği açıklandı.

Hastanedeki patlama davasında hemşire meslektaşını suçladı: Yakayım mı sizi? Hastanedeki patlama davasında hemşire meslektaşını suçladı: Yakayım mı sizi?" Haberi Görüntüle

CEZA KESİLEN BEYAZ ET FİRMALARI HANGİLERİ?

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, Kurumun beyaz et sektöründe yürüttüğü soruşturmalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Külle açıklamasında "Rekabete aykırı uygulamaları tespit edilen firmalara Rekabetin Korunması Hakkında Kanun kapsamında ağır idari para cezaları uyguladık ve uygulamaya devam ediyoruz" dedi ve 1.2 milyar TL ceza kesilen firmaları açıkladı. 

İstanbul 30 Eylül okullar tatil mi? Pazartesi İstanbul’da okullara yağmur tatili var mı? İstanbul 30 Eylül okullar tatil mi? Pazartesi İstanbul’da okullara yağmur... Haberi Görüntüle

1.2 MİLYAR LİRA CEZA KESİLEN FİRMA HANGİSİ?

AA'nın haberine göre Külle soruşturma süreçleri devam eden Lezita, Beypiliç, Keskinoğlu ve Şenpiliç'in uzlaşma başvurusunda bulunduğunu belirtti. Külle "Uzlaşma süreci sonunda ihlali kabul eden söz konusu 4 üreticiye yaklaşık 1,2 milyar lira idari para cezası uyguladık ve bu teşebbüsler bakımından soruşturma sonlandı" dedi.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading