Yandex Metrica

4 fotoğraf yeter: Dışişleri Bakanlığından İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a cevap

4 fotoğraf yeter: Dışişleri Bakanlığından İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a cevap

Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'a tek cümle ve 4 fotoğrafla cevap verdi. Yisrael Katz, sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan küstah paylaşımlar yapıyor.

Gündem

19.05.2024, 19:33

İsrail, Gazze'de uyguladığı soykırımın üzerini örtebilmek için her yolu deniyor. Daha önce birçok defa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan, küstah ve mesnetsiz açıklamalar yapan İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, dikkatleri başka taraflara çekmeyi amaçlayan bir paylaşıma daha imza attı. 

Dilan-Engin Polat çiftinin şirketleri için dikkat çeken talep Dilan-Engin Polat çiftinin şirketleri için dikkat çeken talep Haberi Görüntüle

"KANIT" KİTABINDAN KARELER

İsrailli bakanın son paylaşımına ise Dışişleri Bakanlığı tek cümle ve 4 fotoğrafla cevap verdi. Verilen cevapta "Soykırımla suçlanan İsrail Hükümetinin sözcüsü Dışişleri Bakanı Katz’a yanıtımız" ifadesi kullanılırken İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarını ispatlayan "Kanıt" kitabından kareye yer verildi. 

Fotoğraflarda Gazze'deki toplu mezar görüntüsü, öldürülmüş çocuklar, kefenlere sarılmış minik bedenler hastane saldırısı sonucu katledilen bebekler yer alıyor. 

Ankara'da dikkat çeken görüşme: : CHP heyeti ve Bakan Şimşek bir araya geldi! Ankara'da dikkat çeken görüşme: : CHP heyeti ve Bakan Şimşek... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ KATLİAMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 35 binden fazla Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 25 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 79 binden fazla yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 130'dan fazla İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu. 

Habere Tepki Ver

2

0

0

2

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading