Yandex Metrica

Sitede Ara

50 savaş gemisiyle adaya çıkarma: Yunan medyası korku içinde duyurdu: Eyvah Türkler!

50 savaş gemisiyle adaya çıkarma: Yunan medyası korku içinde duyurdu: Eyvah Türkler!

Türkiye Kıbrıs zaferinin 50. yıldönümünde adaya 50 savaş gemisi ve uçakları ile çıkarma yapacak. Ankara'nın bu hamlesinden tedirgin olan Yunan medyası ise eyvah Türkler bir kez daha geliyor yorumunu yaptı. 

Dünya

14.07.2024, 21:25

Yunan merkezli Tovima, Türkler işgalin 50. yıldönümünde adada 50 uçak gemisi ve savaş uçağıyla gövde gösterisi yapacak ifadelerini kullandı. Habere devam eden Yunan basını, Türkiye 1974'den bu yana Kıbrıs'ta 38.000 askerden tek bir askeri bile geri çekmedi dedi.

Yunanistan Başbakanı'na tepki gösteren Yunan basını, "Ve tabii ki Yunanistan Başbakanı'nın anma etkinlikleri için Kıbrıs Cumhuriyeti'nin serbest bölgelerinde bulunup bulunmayacağı umurlarında değil." dedi.

Türkiye, Esad'ın normalleşme şartını kabul edecek mi? Lavrov'dan dikkat çeken sözler Türkiye, Esad'ın normalleşme şartını kabul edecek mi? Lavrov'dan dikkat çeken... Haberi Görüntüle

"GÖVDE GÖSTERİSİ YAPACAKLAR"

Türk medyasına atıfta bulunan Tovima, "Milli Savunma Bakanlığı ve Türk yetkililerin gözetiminde gerçekleşecek olan kutlamalar, resmi törenler, anma yürüyüşleri tam bir gövde gösterisi niteliğinde olacak ifadelerini kullandı.

Özellikle 50 gemilik bir deniz geçit töreni uçak gemisi ANADOLU'nun ziyareti ve Türk Yıldızları ekibinin, Lefkoşa'nın gözkyüzündeki hakimiyetinden rahatsız olan Yunan basını, Ayrıca 50 top atışı yapılması, askeri ve Osmanlı bandolarının yanı sıra sanatçıların da konser vereceğini duyurdu.

Gizemli zafer planı! Zelenski ABD'li liderlere sunacak Gizemli zafer planı! Zelenski ABD'li liderlere sunacak Haberi Görüntüle

"MÜZAKERE ZORUNLU"

Bir başka yunan basını ise, "Başbakan Kyriakos Mitsotakis Perşembe günü 75. NATO Zirvesi oturum aralarında gazetecilere yaptığı açıklamada, Yunan Hükümeti'nin iki toplum arasındaki görüşmelerin Birleşmiş Milletler kararları temelinde devam ettiğini ve yeniden başlatılmasını desteklediğini söyledi." ifadelerini kullandı.

Sayın Mitsotakis, New York'ta, Kıbrıs konusunu da görüşeceği BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşüyor diyen Yunan medyası, Miçotakis'in,"Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşecek bir etkinliğe katılmak üzere 20 Temmuz akşamı Kıbrıs'ta bulunma fırsatım olacak ve oradan Genel Sekreter ile bu büyük yaranın kapanmasına nasıl katkıda bulunabileceğini görüşeceğim, 50 Türk işgalinden yıllar sonra ve Kıbrıs sorununa sürdürülebilir bir çözüm bulunması için" ifadelerine yere verdi.

Yunan medyası ayrıca Yunan Başbakan'ın "İki toplum arasında müzakerelerin başlatılması zorunludur" ifadelerini de haberine taşıdı

Habere Tepki Ver

9

1

1

0

0

2

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading