500 yıllık sır aralandı! Araştırmalar kan dondurdu: En iyilerini tanrılara adadılar!

500 yıllık sır aralandı! Araştırmalar kan dondurdu: En iyilerini tanrılara adadılar!

Yüzlerce yıl önce İnka medeniyetinde tanrılara kurban verilen yüzlerce çocuğun mumyası ortaya çıktı. Ayin yapılarak en iyilerinin seçildiği ve tanrılara adanan çocukların mumyaları araştırmacılar tarafından inceleniyor.

Yaşam

28.08.2024, 08:55

Şili'nin Cerro El Plomo bölgesinde yaklaşık 500 yıl önce bir ayin sırasında tanırlara kurban verilen dondurulmuş mumyalar bulundu. 1954 yılında Plomo Mumyası olarak anılan ve sekiz yaşlarında olduğu tahmin edilen İnka çocuğunun ölümüne ilişkin çarpıcı detaylar ortaya çıktı. 

Cep telefonu bağımlılığı araştırıldı! Bakın ayın kaç gününü ekran karşısında geçiriyoruz Cep telefonu bağımlılığı araştırıldı! Bakın ayın kaç gününü ekran karşısında... Haberi Görüntüle

TANRILARINA KURBAN VERİLDİ

Dondurulmuş bir mumya olarak korunan ve çocuğun uyuşturucu maddeler verilerek buzlu mezara koyulmadan uyutulduğu ve boğularak öldüğü öne sürüldü. Şili Ulusal Doğa Tarihi Müzesi, 1460 civarında Qhapaq hucha ve Capacocha adı verilen İnka İmparatorluğundaki soylıların, rahiplerin katıldığı bir ayinde öldürüldüğü aktarıldı.

18 Ekim 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 18 Ekim 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan,... Haberi Görüntüle

MUMYA GEÇMİŞE IŞIK TUTUYOR

Ancak araştırmalara göre çocuğun el ve ayakları incelendiğinde bir kaç ay boyunca yürüdüğü, uzun yolculuk nedeniyle ve yüksek rakımla hipotermi geçirerek donmuş olabileceği ve uyuşturucu madde yutmasından kaynaklı yorgunluktan öldüğü öne sürülüd. 

Arkeologlar tanrılara kurban verilen çocuğun özel olarak seçildiği, BT-X tomografisinde erkek çocuğu olduğu öğrenildi. Çocuğun ön kafatası kemiğine 'profesyonelce uygulanmış'künt kuvvet travması belirtileri saptandı.

Çocuğun güneş tanrısına adanmış olabileceği öğrenilirken genom analizlerinde ise çocuğun And Dağları ve Şili'de yaşayan kadim inasnların soyundan gelmiş olabileceği fikri ortaya atıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading