Yandex Metrica

Sitede Ara

6. Etnospor Kültür Festivali başladı: DEK Başkanı Bilal Erdoğan'dan Filistin vurgusu

6. Etnospor Kültür Festivali başladı: DEK Başkanı Bilal Erdoğan'dan Filistin vurgusu

4 gün sürecek 6. Etnospor Kültür Festivali İstanbul'da başladı. Festivalin açılışında konuşan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, "Filistin'de, Gazze'de süren soykırımla ilgili Filistin kültürünü tanıtan ve oradaki çocukların oynama hakkı olduğunu bütün dünyaya haykıran çalışmalar yapacağız. Bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. Burada çocuklarımızın keyifle gezdiklerini, keyifle izlediklerini, deneyimlediklerini gördükçe mutlu oluyoruz." dedi.

Spor

06.06.2024, 20:41

İstanbul çok önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyor. 6. Etnospor Kültür Festivali, İstanbul'da başladı. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek olan festival 4 gün sürecek. Festivalin açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, DEK Başkanı Bilal Erdoğan, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ve farklı ülkelerden temsilciler ve protokol üyeleri katıldı.

Ne Osimhen ne Kostic! Beşiktaş'a öyle bir yıldız geliyor ki... Yılın transferi olacak Ne Osimhen ne Kostic! Beşiktaş'a öyle bir yıldız geliyor ki...... Haberi Görüntüle

"FİLİSTİN KÜLTÜRÜ DE TANITILACAK"

Burada bir konuşma yapan DEK Başkanı Bilal Erdoğan, festivalde sadece geleneksel sporların değil aynı zamanda geleneksel lezzetlerin, halk oyunlarının, müziklerin, el sanatlarının ve çocuk oyunlarının da yer alacağını söyledi. Bu yıl Filistin'ile ilgili bir bölüm de olacağını belirten Erdoğan, "Geçen sene yaşadığımız asrın felaketi Kahramanmaraş depremleri için konfederasyonumuzun yaptığı çalışmaları göreceğiz. Hala Filistin'de, Gazze'de süren soykırımla ilgili Filistin kültürünü tanıtan ve oradaki çocukların oynama hakkı olduğunu bütün dünyaya haykıran çalışmalar yapacağız. Bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. Burada çocuklarımızın keyifle gezdiklerini, keyifle izlediklerini, deneyimlediklerini gördükçe mutlu oluyoruz. Dünyanın kültürel zenginliğine konfederasyon olarak katkı sağlamak için yaptığımız bu büyük festivale emek veren bütün paydaşlarımıza, sponsorlarımıza, davetimize, icabet eden bütün misafirlerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Bu transferler nasıl yapılıyor? 4 büyüklerin harcama limitleri ve aldıkları transferler... Bu transferler nasıl yapılıyor? 4 büyüklerin harcama limitleri ve aldıkları... Haberi Görüntüle

"İNSANLIK İÇİN BİR HAZİNE"

Daha sonra düzenlenen açılış töreninde bir kez daha miktofon başına geçen Bilal Erdoğan, geleneksel sporların hayatın dışında görğlmemesi gerektiğini hatırlatarak ailelerin ve gençlerin bu sporları yaşamlarında icra edebilmelerini ve çocukların bu oyun ve sporlarlar büyümelerini istediklerini ifade etti. Erdoğan, "Gelenek, saygı, dayanışma ve barış gibi insan hayatını değerli kılan gerçekleri içinde barındıran bu unsurların bütün insanlık için bir hazine olduğunu düşünüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu festivaller aracılığıyla da bu hazinelerin kapılarını hep birlikte aralıyoruz." dedi.

Bilal Erdoğan, dünyada yaşanan gelişmelerin barışın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlattığını vurgulayarak akan gözyaşlarının sevgiyle dindirilebileceğine işaret etti. Erdoğan, "Dünyanın çeşitli yerlerinde devam eden çatışmalar, yanı başımızdaki savaş, Filistin'deki soykırım bizleri barış için daha fazla çalışmaya mecbur kılmaktadır. Her birimiz bir diğerimizin yüzünde tebessüm olmak için geç kalmış değiliz. Dünyaya ümit aşılamak ve yaşadığımız coğrafyalarda huzuru hakim kılabilmek için birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Bugünlerde bizi birbirimize bağlayan ve bizi biz yapan değerlere sımsıkı sarılmalıyız. Altıncı Etnospor Kültür Festivali'ni de bu bağlamda oldukça önemli görüyorum." ifadelerini kullandı.

Manchester City'nin yıldızı isyan etti: Bizim de canımız var, futbolu bırakacağım Manchester City'nin yıldızı isyan etti: Bizim de canımız var, futbolu... Haberi Görüntüle

FESTİVALDE NELER VAR?

6. Etnospor Kültür Festivali her yaştan ziyaretçiye hitap eden etkinliklerle dolu. Ok atma, at binme gibi birçok etkinlik ücretsiz olarak deneyimlenebilecek. Ayrıca festival alanında geleneksel sanatlara dair atölyelerde çalışmalar yapabilicek ziyaretçiler, geleneksel sporlar, oyunlar, doğa ve hayvan iletişimi konularında da bilgi edinebilecek.

Festivalde dezavantajlı gruplar daunutulmadı. Dezavantajlı gruplara özel etkinlikler, müsabakalar ve sahne etkinlikleri de festivalin bir başka rengi olacak. Ayrıca hipoterapi, görme engelliler mangala turnuvası, atölyeler ve engelli sanatçıların sahneleyeceği etkinlikler de dezavantajlı grupların faydalanabileceği etkinlikler olacak. 

Dünya mutfağından lezzetler de katılımcıların beğenisine sunulacak. Karabağ Atları ile yapılacak gösterinin izlenebileceği organizasyonda Türkiye'den şehirler, kıl çadırlarında oba yaşamının hayat bulduğu, el sanatları atölyeleri ve birçok gösteriyle aktivite yer alacak. Festival kapsamında bir de fotoğraf yarışması da düzenlenecek. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading