Yandex Metrica

Sitede Ara

65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli maaşı alanlar dikkat! Temmuzda rakamlar sil baştan değişiyor

65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli maaşı alanlar dikkat! Temmuzda rakamlar sil baştan değişiyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım aylığı alan vatandaşlara müjdeyi verdi. Memur ve emekli maaşlarına yapılacak ara zamdan sosyal destek ödemeleri de nasibini alacak.6 aylık enflasyon rakamlarının baz alınacağı zam oranında Ocak, Şubat, Mart, Nisan aylarının verileri güncellendi. Temmuz ayında rakamlar sil baştan değişecek.

Ekonomi

21.05.2024, 15:50

65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli maaşı alanlara müjde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan geldi. 4 kritik enflasyon verisi açıkladı. Gözler Mayıs ve Haziran ayı enflasyon verilerine çevrildi. 6 aylık enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte destek ödemelerinde rakamlar sil baştan güncellenecek. Peki mevcut rakamlara göre 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli maaşına yüzde kaç zam yapılacak?

Nisan ayı verisinin açıklanmasıyla birlikte sosyal destek ödemelerine ışık tutan memur maaşlarında yüzde 10 zam resmen kesinleşti. Peki 65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım aylığı alan vatandaşlar Temmuzda ne kadar zam alacak?

Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet kapsamında vatandaşlarının yanında olmaya devam ediyor. Son olarak sosyal destek ödemeleri olan 65 yaş aylığı, evde bakım parası ve engelli aylıklarında zam yapılması kararı alıdndı.

Emeklinin gözü kulağı zamda! Temmuz'da emekli maaşı ne kadar olacak? İşte konuşulan zam oranları! Emeklinin gözü kulağı zamda! Temmuz'da emekli maaşı ne kadar olacak?... Haberi Görüntüle

SOSYAL DESTEK ÖDEMELERİNE TEMMUZ ZAMMI

Yılın ilk ayında engelli maaşı ve evde bakım aylığı için sağlanan 7 bin 608 lira tutarındaki destek de Temmuz zammından nasibini alacak. Rakamlar %13.56 artışla 8 bin 640 lira, %19.94 artışla ise 9 bin 125 lira seviyesine yükselecek. Söz konusu destek yararlanabilmek için bakılan hane içindeki kişi başı gelir sınırı, mevcut asgari ücrete göre 11 bin 334 lira 75 kuruş olarak belirlendi.

Öte yandan 65 yaş aylığı için belirlenen rakam ocak ayında 3 bin 504 lira olurken, bu rakamın  %13.56 artışla 3 bin 980 liraya, %19.94 artışla ise 4 bin 203 liraya çıkacağı öngörülüyor.

Engelli oranı %40-69 olanlara ödenen aylık 2 bin 797 lira tutarındaki ödeme, %13.56 artışla 3 bin 177 liraya, %19.94 artışla ise 3 bin 355 liraya yükselecek. Engellilik oranı yüde 70 ve üzeri olan vatandaşların aylığı ise  %13.56 artışla 4 bin 765 lira, %19.94 artışla ise 5 bin 33 liraya çıkacak. 

Ayrıca 18 yaş altı engellilere ödenen engelli yakını aylığı da ara zam da revize edilecek. 18 yaşından küçük engellilere verilen engelli yakını aylığı da Temmuzda revize edilecek. 2 bin 797 lira tutarındaki ödeme, %13.56 artışla 3 bin 177 liraya, %19.94 artışla ise 3 bin 355 liraya yükselecek. 

Devletin sosyal yardımları arasında yer alan bir başka nakdi yardım olan Tüberküloz veya SSPE hastalarına yapılan 7 bin 608 lira tutarındaki yardımın %13.56 artışla 8 bin 640 lira, %19.94 artışla ise 9 bin 125 liraya yükselmesi düşünülüyor.

1,2,3,4 çocuğu olan ailelere verilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri de Temmuz ayında zamlanacak.  Okul öncesi çocuklar için 3 bin 614 lira olan ödeme %13.56 artışla 4 bin 104 liraya, %19.94 artışla ise 4 bin 334 liraya çıkacak. Benzer şekilde, ilköğretimden yükseköğretime kadar olan destek miktarlarında da artışlar öngörülüyor. Ortaöğrenim seviyesinde olan ve okula devam etmeyenler için yapılan ödeme, kurum bakımından ayrılan gençler için yapılan ödeme de artacak.

Asgari ücretliye müjde gece yarısı geldi: İlk rakamlar belirlendi! Dev maaş zammı yolda! Asgari ücretliye müjde gece yarısı geldi: İlk rakamlar belirlendi! Dev... Haberi Görüntüle

SED YARDIMLARINA NASIL BAŞVURULUR, ŞARTLAR NELER?

Ailedeki tüm bireylerin kimlik fotokopisi

Ebeveyn adına düzenlenmiş ikametgâh

Ailede engelli varsa engelli raporu

Ailedeki bireylerin sağlık sorunlarına dair rapor/belge

Ailede çalışabilecek durumda olup iş bulamadığı için çalışmayan bireyin bulunması durumunda iş aradığına dair İş-Kur İş Arayan kayıt belgesi

Çalışan kişilerin iş yeri telefon numarası ve adresi

Gelir Beyan Formu

Çocukların güncel öğrenci belgeleri

Kira sözleşmesi fotokopisi

İş göremezlik raporu

Ebeveyne ait Ziraat Bankası hesap cüzdanı

Akaryakıtta tabela iki hafta sil baştan değişecek! Beklenilen fiyat artışı şaşırttı! Akaryakıtta tabela iki hafta sil baştan değişecek! Beklenilen fiyat artışı... Haberi Görüntüle

MAYIS AYI EVDE BAKIM MAAŞI HESAPLARA YATIRILDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 15 mayıs itibariyle evde bakım maaşı alan vatandaşların hesaplarına mayıs ayı ödemesini gerçekleştirdi. E-devlet ve Aile Bakanlığı web sitesi üzerinden vatandaşlar T.C kimlik numarası ve şifrelerini kullanarak ödemelerini takip edebilirler.

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading