650.000 kişi arkasına bile bakmadan ülkeden kaçtı: Kıbrıs, Azerbaycan ve Kazakistan yeni durakları oldu!

650.000 kişi arkasına bile bakmadan ülkeden kaçtı: Kıbrıs, Azerbaycan ve Kazakistan yeni durakları oldu!

Ukrayna'ya düzenlenen saldırıdan bu yana ülkelerini terk eden Rusların favori destinasyonları yalnızca Ermenistan, Kazakistan ve İsrail değil. Ruslar göç rotasına Azerbaycan ve Kıbrıs'ı da dahil etti. 

Dünya

18.07.2024, 12:27

Alman basınında çıkan habere göre, Rusya'nın saldırganlık savaşının başlamasından bu yana en az 650.000 Rus kalıcı olarak yurt dışına taşındı. Bağımsız internet portalı "The Bell"in hesaplamalarına göre mültecilerin çoğu Ermenistan'a (110.000), Kazakistan'a ve İsrail'e (her biri 80.000) göç etti. Rusların ülkeye giriş için vizeye ihtiyaçları yok. Almanya, 36.000'den fazla kişi artışıyla Rus mülteciler için de tercih edilen bir destinasyondur.

Av mı avcı mı? Su-34 bombardıman uçağını kim düşürdü? F-16'lar Karadeniz'e hızlı giriş yaptı Av mı avcı mı? Su-34 bombardıman uçağını kim düşürdü? F-16'lar... Haberi Görüntüle

ARKALARINA BAKMADAN KAÇTILAR

Ülkeyi terk edenlerin sayısına ilişkin Moskova'dan resmi bir bilgi gelmedi. “The Bell” hesaplamaları göç yetkililerinden gelen bilgilere dayanarak yaptığını iddia ediyor. Toplamda, yeni verilen oturma izinleri veya siyasi sığınma başvuruları gibi 70'den fazla ülkeden veriler hesaplamaya dahil edildi.

Ancak portala göre veriler tam değil çünkü Tayland, Azerbaycan ve Kıbrıs gibi Ruslar arasında popüler olan bazı kalkış ülkeleri sorulara yanıt vermedi. Fakat göçün bu ülkelerde oldukça fazla olduğu ifade edildi.

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanovic'ten Ukrayna ve NATO çıkışı: 'Bunu yapmak aptalca' Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanovic'ten Ukrayna ve NATO çıkışı: 'Bunu yapmak aptalca' Haberi Görüntüle

RUSLAR ORAYI HİÇ TERCİH ETMEDİ

Savaşın başlamasından sonra birçok Rus'un göç ettiği Birleşik Arap Emirlikleri gibi diğer ülkeler ise hesaplamaya hiç dahil edilmedi. Göç eden Ruslar arasında muhtemelen yalnızca savaşa karşı olanlar değil, aynı zamanda yaptırımlardan kaçınmak için başka yerlerde iş yapan birçok insan da yer alıyor.

Avrupa'ya kaçan savaş mültecilerinin sayısı nispeten az, bunun nedeni de AB'nin hızla sınırları Rusya'ya kapatması. Ayrıca vicdani ret tek başına siyasi sığınma nedeni sayılmaz. Bu nedenle AB ülkeleri arasında Almanya dışında yalnızca İspanya (+16.000) Rus göçmenlerin ilk 10 varış ülkesi arasında yer alıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading