7 büyüklüğünde deprem olabilir! Japon uzmandan korkutan Kıbrıs uyarısı: Ada tehlikede

7 büyüklüğünde deprem olabilir! Japon uzmandan korkutan Kıbrıs uyarısı: Ada tehlikede

Dün güneydoğu ve Suriye'nin kuzeyini sarsan Kahramanmaraş ve Adıyaman'da maydana gelen 4.3 v 3.0 büyüklüğündeki depremleri yorumlayan Japon deprem uzmanı Kıbrıs'ın yıkıcı depremle karşı karşıya olduğunu duyurdu. 

Gündem

11.06.2024, 19:38

Doğu fay hattına dikkat çeken Japon uzman Moriwaki, Elazığ, Kahramanmaraş, Hatay ve Adana'yı riskli bölgeler olarak işaret etti. Söz konusu fay hattının bu illerden Kıbrıs adasına kadar uzandığını belirterek, özellikle Kıbrıs için 7 büyüklüğünde deprem tehlikesi olduğunu duyurdu.

Moriwaki, "Kıbrıs'ta Richter ölçeğine göre 7 civarında deprem olabilir. Ada bu açıdan tehlikeli bölgelerden biridir. Türkiye'de depremler domino taşları dibi ardı ardına geliyor. Bingöl-Karlova, Muş ve Bitlis ise ikinci bölgedir. Üçüncü bölge ise Ege yakasıdır" ifadelerini kullandı.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim siyaset anlayışımızda yol medeniyettir Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim siyaset anlayışımızda yol medeniyettir Haberi Görüntüle

KIBRIS'TA 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Ege yakasında çok sayıda ince ve kısa fay bulunmaktadır diyen uzman isim, "Bu yüzdenbüyük depremler olmaz ama sık sık sarsıntlar meydana gelir. Marmara Denizi fay hattının kuzey kolunda meydana gelmesi beklenen depremde ayrıca 8 civarında fay bulunuyor. Şans eseri bunlardan birkaçı bir araya gelirse, Richter ölçeğine göre 7'nin üzerinde büyük deprem meydana gelebilir" şeklinde konuştu.

Moriwaki 6 Şubat 2023'te meydana gelen sarsıntıların büyük miktarda depolanmı enerjiyi açığa çıkarması nedeniyle Kahramanmaraş bölgesinde yakın zamanda büyük ve yıkıcı deprem beklenmediğini söyledi. 

Kış lastiği uygulaması ne zaman, hangi ayda başlıyor? Kış lastiği uygulaması ne zaman, hangi ayda başlıyor? Haberi Görüntüle

ADA RİSK ALTINDA

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yumuşak zemine sahip Hatay'ı da etkilediğini hatırlattı. Oradaki büyük yıkımın nedeni budur. 

Moriwaki, Doğu Anadolu fay hattı boyunca Kıbrıs tarafında güçlü bir deprem riski bulunduğunu ancak zamanlamasını tahmin etmenin mümkün olamadığını sözlerine ekledi.

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading