ABD Başkan Yardımcısı Harris açıkladı: Ukrayna'ya 1,5 milyar dolarlık yeni yardım

ABD Başkan Yardımcısı Harris açıkladı: Ukrayna'ya 1,5 milyar dolarlık yeni yardım

Dünyanın hangi noktasında hangi savaş varsa orada çatışmaları körükleyici politika güden ABD, 2 yılı aşkın zamandır devam eden Rusya-Ukrayna Savaşı'nı da şimdiye kadar finanse etti. ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Ukrayna'ya 1,5 milyarlık yeni yardım yapacaklarını duyurdu.

Dünya

16.06.2024, 01:11

İsviçre'nin ev sahipliğinde Nidwalden kantonundaki Bürgenstock kasabasında düzenlenen Ukrayna Barış Zirvesi'nde konuşan ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Rusya'ya karşı Ukrayna'ya olan desteklere devam edeceklerini vurgulayarak bu ülkeye en az 1,5 milyar dolarlık yeni yardım yapacaklarını söyledi.

Harris, tüm devletlerin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi gerektiğini ve ulusal sınırların zorla değiştirilmemesi gerektiğini belirtti. 

Komşuda Su-30 ve Su-35 hazırlığı! Üretim lisansı alındı! Fabrikalar birer birer savaş jeti üretecek Komşuda Su-30 ve Su-35 hazırlığı! Üretim lisansı alındı! Fabrikalar birer... Haberi Görüntüle

500 MİLYONLUK KISMI ENERJİ YARDIMI

"Rusya'nın acımasız saldırganlığına karşı kendilerini savunan Ukrayna halkını destekleme konusundaki sarsılmaz bağlılığımızı yeniden teyit etmek için buradayım." diyen Harris, Rusya'nın sadece Ukrayna'yı değil küresel gıda güvenliğini, enerji kaynaklarını ve uluslararası kural ve normlarla BM Şartı'nda yer alan ilkeleri de tehdit ettiğini vurguladı. 

ABD'nin 1,5 milyar dolarlık yardımının 500 milyon dolarlık kısmının enerji yardımı olarak verileceği ve ülkenin, Rusya'nın son saldırılarında hasar gören enerji altyapısının güçlenmesine yönelik olacağı belirtildi.  ABD Başkan Yardımcılığı Ofisinden yapılan bilgilendirmede ayrıca yardımın diğer bölümüyle de milyonlarca Ukraynalının gıda, sağlık, barınma, su ve hijyen gibi ihtiyaçlarının karşılanacağı bildirildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

3

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading