Yandex Metrica

Sitede Ara

ABD Başkanı Biden'a sandıkta Gazze tepkisi! ABD seçmeni Biden'a protestosunu sandıkta gösterdi! Biden'ın oylarında ciddi bir düşüş yaşandı

ABD Başkanı Biden'a sandıkta Gazze tepkisi! ABD seçmeni Biden'a protestosunu sandıkta gösterdi! Biden'ın oylarında ciddi bir düşüş yaşandı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden'ın partisi Demokrat Parti, dün Michigan eyaletinde yapılan ön seçimde halkın Gazze tepkisi ile karşı karşıya kaldı. Demokrat Parti Michigan eyaletinde yapılan ön seçimi kazandı fakat Biden'in Gazze politikası yüzünden halk tarafından protesto edilerek ciddi bir oy kaybı yaşadı. Demokrat Parti seçmenleri ''Çekimser'' oy kullanarak Biden'a mesaj verdi.

Dünya

06.03.2024, 14:23

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden'ın partisi Demokrat Parti, dün Michigan eyaletinde yapılan ön seçimi kazandı. Fakat Biden'ın partisi, ABD'nin Gazze politikası yüzünden ciddi derecede oy kaybı yaşadı.

Demokrat Parti seçmenleri, Biden'ı protesto ederek ''Çekimser'' oy kullanarak ABD'nin Gazze politikasına tepki gösterdi.

Michigan eyaletinde oyların çoğu sayılırken, ABD Başkanı Biden eyaletten yüzde 80 oranında oy aldı. Eyaletteki oyların yüzde 13'ünü kapsayan oylar ise ''Çekimser'' olarak kullanıldı. ABD Başkanı Biden, ön seçim sonuçları sonrasında, ''Bugün sesini duyuran her Michiganlıya teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

ABD-Rusya atışması devam ediyor: Beyaz Saray'dan Putin'e uyarı geldi ABD-Rusya atışması devam ediyor: Beyaz Saray'dan Putin'e uyarı geldi Haberi Görüntüle

ABD'NİN GAZZE POLİTİKASINA SANDIKTA TEPKİ!

ABD'nin Gazze politikasından dolayı protesto edilmesine aldırış etmeyen Biden, yönetiminin Michigan'daki başarılarını överek, en büyük rakibi olarak görülen eski başkan Donald Trump'ı eleştiri yağmuruna tuttu.

Cumhuriyetçi Parti'deki başkan adaylığı yarışını önde götüren Donald Trump, Michigan'daki ön seçimde ilk sonuçlara göre oyların yaklaşık yüzde 66'sını alarak kazandı.

'Zengezur Koridoru biz istemezsek açılmaz' diyen İran, savaşla tehdit etti 'Zengezur Koridoru biz istemezsek açılmaz' diyen İran, savaşla tehdit etti Haberi Görüntüle

MİCHİGAN ABD BAŞKANLIK SEÇİMLERİNDE EN KRİTİK EYALET OLARAK GÖRÜLÜYOR

Michigan, ABD'de yapılan başkanlık seçimlerinde sonucu belirleyecek en kritik eyaletler arasında yer alıyor. 2016 ve 2020 yıllarında eyalette seçimi kazanan aday, ABD Başkanı olarak seçilmişti. Aynı zamanda ABD'nin en çok Arap asıllı insanın yaşadığı eyalet olarak biliniyor.

Dronlar alev silahı oldu! Düştüğü yerde sıcaklığı 2 bin derece yükseltiyor Dronlar alev silahı oldu! Düştüğü yerde sıcaklığı 2 bin derece... Haberi Görüntüle

AKTİVİSTLER PROTESTO ETME ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU!

Eyalette Aktivistler son haftalarda oy kullanacak seçmenlere "Demokratları protesto etme" ve "çekimser" oy kullanma çağrılarında bulunmuştu.

''Çekimser oy'' kampanyası yürüten Listen to Michigan grubunun aktivistleri, Michigan ön seçim sonuçlarını zafer olarak nitelendirdi. Grubu destekleyen eski ABD Temsilciler Meclisi üyesi Andy Levin, ''Bu gece burada olmaktan hiç keyif almıyorum çünkü Gazze'de binlerce insan ölüyor'' dedi.

Michigan eyaleti daha önce de ''Çekimser oy'' hareketi ile gündeme gelmişti. 2016 yılında yapılan ön seçimde yaklaşık 22 bin kişi, 2020 yılındaki ön seçimde ise 19 bin kişi ''Çekimser'' oy kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading