Yandex Metrica

ABD, emekli albay McGregor'a sahip çıkmadı: 'PKK terör örgütüdür'

ABD, emekli albay McGregor'a sahip çıkmadı: 'PKK terör örgütüdür'

ABD'den emekli albay Douglas McGregror'un açıklamalarıyla ilgili bir açıklama yapıldı. McGregor, "Türkiye ve İsrail'in de içinde olduğu bir savaş kapıda. Erdoğan Türkiye'yi savaştan uzak tutmaya çalışıyor. Türkiye'ye saldırmaları için Suriye'de güçlerimizi hazırlıyoruz. PKK, YPG ve onlarla birlikte hareket eden diğer bazı örgütleri Türkiye'ye saldırmaları için teşvik ediyor ve silahlandırıyoruz. Ama bu sefer iş çok ciddi." demişti. ABD Dışişleriş Bakanlığından bir yetkili ise McGregor'un açıklamalarına ilişkin olarak "Bu kişi ABD devleti adına konuşmamaktadır ve biz bu kişinin gerçek dışı iddialarını tamamen reddediyoruz. PKK hala terör örgütleri listemizdeki bir terör örgütüdür." ifadelerini kullandı.

Dünya

15.08.2024, 01:58

Emekli ABD'li albay Douglas McGregor'un açıklamaları gündeme bomba gbi düşmüştü. Emekli albayi yaptığı açıklamada "Türkiye ve İsrail'in de içinde olduğu bir savaş kapıda. Erdoğan Türkiye'yi savaştan uzak tutmaya çalışıyor. Türkiye'ye saldırmaları için Suriye'de güçlerimizi hazırlıyoruz. PKK, YPG ve onlarla birlikte hareket eden diğer bazı örgütleri Türkiye'ye saldırmaları için teşvik ediyor ve silahlandırıyoruz. Ama bu sefer iş çok ciddi." demişti. 

ABD'li dev firmada kriz! İşçiler maaşı beğenmedi, grev kararı aldı ABD'li dev firmada kriz! İşçiler maaşı beğenmedi, grev kararı aldı Haberi Görüntüle

"PKK TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"

CNN Türk canlı yayınında ABD'li Dışişleri Bakanlığı yetkilisiyle konuştuğunu söyleyen CNN Türk ve Hürriyet Gazetesi ABD Temsilcisi Yunus Paksoy, yetkilinin ABD hakkında konuşamayacağını ve söz konusu iddiaları tamamen reddettiğini söylediğini aktardı. Paksoy, ABD'li Dışişleri yetkilisinin "Türkiye uzun bir süredir değerli bir NATO müttefikidir ve Türkiye ile ortaklığımızı güçlendirmeye kararlıyız." dediğini ve PKK'nın listelerinde bulunan bir terör örgütü olduğunu belirttiğini de söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading