Yandex Metrica

Sitede Ara

ABD için utanç günü! Soykırımcı Netanyahu'yu ayakta alkışladılar

ABD için utanç günü! Soykırımcı Netanyahu'yu ayakta alkışladılar

Binlerce Filistinlinin kanı ellerine bulaşmış olan Gazze Kasabı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, konuşma yapmak üzere 'onur konuğu' olarak gittiği ABD Kongresi'nde alkışlarla karşılandı. Kongre üyeleri, soykırımcı Netanyahu'nun konuşmasını sık sık ayağa kalkarak alkışladı.   

Dünya

25.07.2024, 10:50

Gazze Şeridi'nde işlenen soykırım suçunan ve katledilen binlerce bebeğe ve çocuğa rağmen ABD Kongresi, Gazze Kasabı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu bir kahraman gibi karşılayarak Kongre'de ağırladı. Senatörler soykırımcı Netanyahu'yu dakikalarca ayakta alkışladı. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bir yandan ülkesinin Gazze’deki soykırımı devam ederken gerçekleştirdiği Washington ziyareti sırasında hem siyasi isimlerin hem de dünya kamuoyunun aylar öncesinden başlayan tepkilerine rağmen ABD Kongresi'nde konuşuyor. Netanyahu’nun konuşmasından önce çıkan detaylar şu şekilde:

Fransa'da kırmızı alarm! Beth Yaacov sinagogu ateşe verildi Fransa'da kırmızı alarm! Beth Yaacov sinagogu ateşe verildi Haberi Görüntüle

"ABD İLE YAN YANA OLURSAK KAZANIRIZ"

"Bugün bir dönüm noktasındayız. Orta Doğu’da İran’ın terörü İsrail’i ve Arap kardeşlerimizi hedef alıyor. Bu barbarlık. Bu çatışma ölümü yüceltenler ve hayatı kutsayanlar arasındaki çatışma. Medeniyetin kazanması için ABD ve İsrail yan yana durmak zorunda. Çünkü yan yana olursak kazanırız, onlar kaybeder. Size şunun sözünü veriyorum, kazanacağız."

İsrail'den Philadelphia Koridoru kararı: Soykırım ortağı ABD haritayı onayladı İsrail'den Philadelphia Koridoru kararı: Soykırım ortağı ABD haritayı onayladı Haberi Görüntüle

YALAN VE İFTİRALARA DEVAM

"7 Ekim'de 3 bin Hamaslı İsrail'e saldırarak vatandaşlarımızı katletti. Bunların arasında Amerikan vatandaşları da vardı. Kadınlara tecavüz ettiler, erkeklerin kafasını kopardılar, çocukları öldürdüler. 255 kişiyi Gazze'nin karanlık mahzenlerine sürdüler."

Türk denizaltısını batıracağız! Yunan basını yine masal anlatıyor: PİRİREİS'i Romeo vuracak! Türk denizaltısını batıracağız! Yunan basını yine masal anlatıyor: PİRİREİS'i Romeo... Haberi Görüntüle

SOYKIRIMIN ORTAĞI OLAN SİYONİSTE ÖZEL TEŞEKKÜR

"Ailelerle görüştüm ve onlara tüm rehineleri eve geri getirene kadar dinlenmeyeceğimin sözünü verdim. Şu an biz konuşurken bir yandan aktif olarak rehinelerin serbest bırakılması için çabalara devam ediyoruz. Başkan Biden'a rehineler için çaba gösterdiği için teşekkür ediyorum.

Biden en karanlık zamanımızda ziyaretimize geldi, ona çok teşekkür ediyorum. Birbirimizi 40 yıldan uzun süredir tanıyoruz. Kendisi "Gururlu bir İrlandalı Amerikalı siyonistim" ifadesinde bulundu ve sonsuz desteğini her zaman yineledi."

Bebek katili Netanyahu'ya rehine baskısı: İsrail'de sendikalar kazan kaldırdı Bebek katili Netanyahu'ya rehine baskısı: İsrail'de sendikalar kazan kaldırdı Haberi Görüntüle

KATLİAM YAPAN ASKERLERİNİ ALKIŞLATTI

Netanyahu, Gazze'ye havadan, karadan ve denizden düzenlediği saldırılarda, 13 bini çocuk 38 binden fazla Filistinliyi şehit eden İsrail askerlerini de alkışlattı.

ABD'li senatörden Yahya Sinvar'a ölüm tehdidi: Kasım Süleymani'yi hatırlattı ABD'li senatörden Yahya Sinvar'a ölüm tehdidi: Kasım Süleymani'yi hatırlattı Haberi Görüntüle

"İRAN'IN TERÖRÜ BİZE TEHDİT"

Konuşmasına İran ile başlayan Netanyahu, "İran'ın terörü bize tehdit" ifadelerini kullandı. Soykırımcı başbakan, ülkesindeki 'savaş karşıtı' gösterilerin de İran tarafından fonlandığını öne sürdü.

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Siyonistlere sert tepki: 3 yaşından büyük herkesi terörist olarak görüyorlar Rus Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Siyonistlere sert tepki: 3 yaşından büyük... Haberi Görüntüle

GAZZE KASABI'NI TEK BAŞINA PROTESTO ETTİ

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Rashida Tlaib, tüm kongrenin ayakta alkışladığı Netanyahu'yu tek başına protesto etti.

Kefiye ve Filistin bayraklı broş takan Tlaib, elindeki dövizde de 'Soykırım suçlusu, Savaş suçlusu' ifadelerine yer verdi.

Eurovision Şarkı Yarışması'nın yapılacağı ülke belli oldu Eurovision Şarkı Yarışması'nın yapılacağı ülke belli oldu Haberi Görüntüle

KONGRE DIŞINDA PROTESTO: ABD BAYRAĞI İNDİRİLDİ

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Gazze politikasına tepkilerini ortaya koymak üzere toplanan binlerce kişi, Washington'da Beyaz Saray ile Kongre arasındaki ana güzergah olan Pennsylvania Caddesi'ni trafiğe kapattı.

Amerikalı Müslümanlar ve Filistinliler kadar Netanyahu'nun politikalarına karşı çıkan çok sayıda Yahudi sivil toplum örgütü ile insan hakları aktivistleri de İsrail Başbakanı'nı protesto için bir araya geldi. Ellerinde "Gazze'de hemen ateşkes", "Soykırımcı Bibi", "Soykırımcı Biden", "Özgür Filistin" ve benzeri yazıları içeren pankartlar taşıyan göstericiler, sık sık Netanyahu aleyhinde slogan attı.

Göstericiler Kongre Binası önündeki ABD bayrağını indirerek yerine Filistin bayrağını göndere çekti. İndirilen ABD bayrağı ise göstericiler tarafından yakıldı. 

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı Kongre binasına yaklaştırılmayan göstericilerin gün boyunca Beyaz Saray ile Kongre binası arasındaki ana arterlerde protestolarına devam etmesi bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

1

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading