Yandex Metrica

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Johnson'dan Zelenski'ye fırça: 'İç siyasetimize karışma'

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Johnson'dan Zelenski'ye fırça: 'İç siyasetimize karışma'

ABD Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi Başkanı Mike Johnson, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin Demokratlara destek vermesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Zelenski'ye bir mektup yazan Johson'un kullandığı ifadeler "ABD iç siyasetine müdahale etme" mesajı olarak algılandı.

Dünya

26.09.2024, 09:06

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimi yaklaşırken Ukrayna'ya karşı çıkan çatlak sesler daha fazla duyulur oldu. Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başladığı tarihten bu yana yani 2,5 yıldır Ukrayna'yı sürekli kışkırtan ve yaptığı milyarlarca dolarlık askeri yardımlarla tam anlamıyla Rusya'nın üzerine süren ABD, seçimler sonrası bambaşka bir Ukrayna politikası güdebilir. Bunun işaretlerini eski Başkan ve Cumnhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump defalarca verdi. Onun izinden giden ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson'ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'ye yazdığı mektup ve verdiği mesaj Cumhuriyetçilerin bakış açısını göstermesi bakımında önemli. 

Microsoft'un kurucusu Bill Gates'ten 2 büyük felaket senaryosu! 25 yıl içinde... Microsoft'un kurucusu Bill Gates'ten 2 büyük felaket senaryosu! 25 yıl... Haberi Görüntüle

DEMOKRATLARLA KRİTİK EYALETE GİTTİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, seçimde kritik önemi haiz Pennsylvania eyaletine gitmiş, burada Ukrayna'ya gönderilmek üzere mühimmat üreten bir tesisi üreten bir tesisi ziyaret etmişti. Ziyarette eyaletin Demokrat Valisi Josh Shapiro da yer almıştı.

Peki, Mike Johnson neye tepki gösterdi? Amerikan Fox kanalı, Johnson imzalı mektubu paylaştı. Mektupta yer alan ifadeler Zelenski'ye "ABD iç siyasetine müdahale etme" mesajı olarak değerlendirildi.

Johnson, yazdığı mektupta Zelenski'nin kritik eyaletlerden birine yaptığı ziyarette Cumhuriyetçi hiçbir ismin olmamasını eleştirdi. Bu geziden hoşnutsuzluğunu dile getiren Temsilciler Meclisi Başkanı, Zelenski'den Ukrayna'nın ABD Büyükelçisi Oksana Markarova'yı derhal kovmasını talep etti. 

Ukrayna meselesinin parti meselesi olmadığını vurgulayan Johnson, meseleye partiler üstü bir mesele olarak baktıklarını hatırlattı ve bu ziyarette ortaya çıkan tablonun buna zarar verdiğini, Demokratlara da destek anlamı taşıdığını savundu.

Mektubunun sonunda Zelenski'ye uyarıda bulunan Mike Johnson, "Tüm yabancı devletler Amerikan iç siyasetine karışmaktan kaçınmalıdır." ifadesini kullandı. Bu ifade Zelenski'ye "iç siyasetimize karışma" uyarısı olarak algılandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading