Yandex Metrica

ABD Türk topraklarını kullanmak istiyor: 300 bin askeri kapsayan intikal planı

ABD Türk topraklarını kullanmak istiyor: 300 bin askeri kapsayan intikal planı

Rusya ile sıcak savaş kovalayan NATO'nun Amerikan askerlerini intikal planı ortaya çıktı. İngiliz basınına sızdırılan 5 ayrı güzergâh arasında Türkiye toprakları da bulunuyor.  

Dünya

10.06.2024, 23:54

NATO, Ukrayna cephesinde Rusya ile topyekûn bir savaş yaşanması durumunda Amerikan birliklerinin bölgeye sevki için intikal planı hazırladı. İngiliz The Telegraph gazetesine sızdırılan plan, NATO'nun ikinci büyük gücü Türkiye'yi de ilgilendiriyor. 

ABD askerlerinin 'bürokratik engel olmadan' Orta Avrupa'ya hızlı geçişini sağlamak için hazırlanan plan Norveç, Hollanda, İtalya, Yunanistan ve Türkiye merkezli kara koridorları oluşturulmasını öngörüyor. 

Telegraph'a konuşan NATO yetkilileri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki yıkıcı savaşı batıya doğru ilerletmeye çalışması halinde NATO güçlerinin anında saldırıya geçebileceğini kaydediyor. 

'Tam ölçekli Üçüncü Dünya Savaşı' anlamına gelen böyle bir kapışma, Türkiye'nin NATO üyesi olarak krize aktif müdahalesine kapı aralayacak. 

Ankara-Washington hattında pazarlık: Fetullah Gülen'i ver, papaz Brunson'ı al! Ankara-Washington hattında pazarlık: Fetullah Gülen'i ver, papaz Brunson'ı al! Haberi Görüntüle

ROMANYA YERİNE TÜRKİYE VE YUNANİSTAN

İlk etapta 300 bin askerin intikali için 5 ayrı güzergâh belirleyen NATO yönetimi, Rusya'nın İttifak üyesi bir ülkeye saldırması halinde Avrupa genelinde hızlı şekilde ilerlemek için rotalar oluşturuyor. 

ABD Türk topraklarını kullanmak istiyor.

Sıcak savaş halinde Orta Avrupa'dan geçen rotanın tehlikeye girmesi durumunda müttefik birlikler Alpler ve İsviçre'yi atlayarak İtalya üzerinden Slovenya ve Balkanlar'a geçebilecek. Fransız ordusunun Ukrayna'ya zırhlı araç gönderirken Romanya sınırında zorluk yaşaması üzerine intikal yolları yeniden ele alındı. 

Ukrayna çevresine 'daha hızlı' yığınaklanma için Yunanistan ve Türkiye  güzergâhları düşünülüyor. NATO liderleri geçtiğimiz yıl bir üye ülkeye saldırı durumunda NATO'yu savunmak üzere yüksek hazırlık durumunda tutulan 300 bin askerin bölgeye sevkinde karar kılmıştı. 

Ürdün'den İsrail'e Gazze uyarısı: Savaş ilanı kabul edeceğiz! Ürdün'den İsrail'e Gazze uyarısı: Savaş ilanı kabul edeceğiz! Haberi Görüntüle

RUSLARIN MEVCUDU 470 BİN KİŞİ Mİ?

Bu arada Ruslar cephede güç toplamaya devam ediyor. Kraliyet Birleşik Hizmetler Enstitüsü (RUSI), geçtiğimiz yıl tüm cephe hattında 360 bin asker sayısına ulaşmış Rusya'nın şimdi bu rakamı 470 bine yükselttiğini tahmin ediyor. 

İntikal halindeki Amerikan askerleri

Avrupa ülkeleri ise bir yandan Ukrayna cephesinde Rusya ile sürmekte olan savaşın büyümesi için krizi körüklerken bir yandan ordu personelini genişletmek ve savunmaya daha fazla bütçe ayırmak için uğraş veriyor. 

2035 yılına dek Avrupa'nın en güçlü kara kuvvetlerini oluşturacaklarını açıklayan Polonya, ABD ve Güney Kore'den dev silah alımlarına imza atıyor. Milli gelirinin yüzde 2,4'ünü savunmaya harcayan Polonya, bu konuda ABD ve Yunanistan'ın ardından üçüncü sırada bulunuyor. 

İsrail askerinden olay itiraf: Onlar olmasaydı Gazze'deki savaş çoktan bitmişti İsrail askerinden olay itiraf: Onlar olmasaydı Gazze'deki savaş çoktan bitmişti Haberi Görüntüle

İTALYA: RUSYA İLE SAVAŞ İSTEMİYORUZ

İngiltere, Fransa ve Almanya ordu mevcudunda genişlemeye giderken, Rusya ile muhtemel savaş konusunda 'çatlak sesin' İtalya'dan gelmesi dikkat çekti.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini

Rusya-NATO savaşı istemediklerini dile getiren İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u da eleştirerek şunları söyledi:

"İtalya'nın çocukları Ukrayna'ya gitmeyecek. İtalyan silahlarıyla Ruslar öldürülmeyecek. Rusya ile savaşmayı istemiyoruz.

Macron sen savaşmak mı istiyorsun? Kaskını tak, yeleğini giy ve Ukrayna'ya git. İtalyanları rahatsız etme. Gidin sizler savaşın. Biz barış içinde yaşamak istiyoruz, bizi rahatsız etmeyin."

Habere Tepki Ver

4

4

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading