Yandex Metrica

Sitede Ara

ABD ve Irak savunma bakanı arasında kritik görüşme: Austin'den aynı terane

ABD ve Irak savunma bakanı arasında kritik görüşme: Austin'den aynı terane

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile Irak Savunma Bakanı Sabit el-Abbasi başkent Washington'da görüştü. İkili arasında yapılan görüşmeye dair ayrıntılarla ilgili Pentagon'dan yazılı bir açıklama yapıldı.

Dünya

25.07.2024, 01:38

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Irak Savunma Bakanı Sabit el-Abbasi, başkent Washington'da  2024 ABD-Irak Ortak Güvenlik İşbirliği Diyaloğu (JSCD) kapsamında bir araya geldi ve iki ülke arasındaki ilişkileri görüştü. Pentagon'dan yapılan açıklamada görüşmede Irak'ın güvenliğinin ve toprak bütünlüğünün ele aldındığı, DEAŞ ile mücadele gerekçesiyle oluşturulan koalisyonun Irak'taki askeri misyonunun sona ermesi ve güvenlik işbirliğinin konuşulduğu belirtildi.

Dev atılım! 6. nesil savaş uçağı için kolları sıvadılar: İnsanlı ve insansız platformlara büyük destek Dev atılım! 6. nesil savaş uçağı için kolları sıvadılar: İnsanlı... Haberi Görüntüle

ABD'NİN BÖLGEDE PKK BAŞTA OLMAK ÜZERE TERÖR ÖRGÜTLERİNE VERDİĞİ DESTEK KONUŞULMADI

Irak'ın toprak bütünlüğüne savaş açmış terör oluşumlarının; başta PKK olmak üzere ABD tarafından desteklenmesi ve Türkiye'ye karşı kullanılması gündeme gelmezken Austin'in, ABD'nin Irak'ın egemenliği, güvenliği ve istikrarına olan bağlılığını bir kez daha teyit ettiği ifade edildi.

Pantagon'un açıklamasında ayrıca iki bakanın ABD ile Irak arasındaki bağları güçlendirecek güvenlik işbirliği ve ordular arası angajmanların ayrıntılarını da görüştüğü ve ikili güvenlik ortaklığını güçlendirmek için istişareye devam etme kararı aldıkları ifade edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading