Yandex Metrica

ABD'de iç savaş alarmı: Düzensiz göçmenler nedeniyle Teksas sınırı tekrar karıştı!

ABD'nin güney sınırındaki düzensiz göçmen problemi, Başkan Biden ile Teksas eyaleti arasındaki gerginliğin gün geçtikçe artmasına neden olurken ABD- Meksika Savaşı ile Amerika İç Savaşı'nda oynadığı rol, bu olaylara çanak tutuyor.

Dünya

19.03.2024, 18:52

ABD'nin güney sınırındaki Tekxas eyaletinde aldığı sıkı güvenlik önemleri, Meksika tarafından gelen düzensiz göçmenlerin sınır geçmesinin engelleyemedi.

Image

Düzensiz göçmenler, Rio Grande nehrini dolaşarak dikenli tellere ve sınır devriyelerine rağmen ABD topraklarına ayak basmayı başardı. 

Almanlar Türkiye ile dalaşmaya kararlı: Eurofighter, Akkuyu, Doğu Akdeniz, FETÖ, PKK... Almanlar Türkiye ile dalaşmaya kararlı: Eurofighter, Akkuyu, Doğu Akdeniz, FETÖ,... Haberi Görüntüle

ÖNLEMLER İŞE YARAMADI

Texas ulusal muhafıslarının takviye yaptığı dikenli telleri aşmak için büyük çapa harcayan ve yanlarında küçük çocuk bulunan göçmen grubu bitkin düştü. Göçmenlerin ABD'ye geçmek için en çok kullandıkları yol olan Eagle Pass sınır kapısının Meksika kanadında ise araçlarla bazı düzensiz göçmenlerin nehir kenarına bırakıldığı tespit edildi.

Ulusal muhafızların güçlendirdikleri tel örgüler, ek polis takvisyesi ve gün boyu helikopterlerle devireye turları, düzensiz göçmenlerin ABD topraklarına adım atmalarını engelleyemedi.

Image

Dev havayolu şirketi iflas bayrağını çekti! Kriz onları da yaktı Dev havayolu şirketi iflas bayrağını çekti! Kriz onları da yaktı Haberi Görüntüle

BAŞKAN BİDEN İLE TEKSAS VALİSİ ARASINDAKİ GERGİNLİK

Teksas Valisi Abbott, Biden yönetimini sınır güvenliği konusunda yetersizlikle suçlayarak, düzensiz göçmenlerin ABD'ye geçmek için en çok tercih ettikleri Eagle Pass kentindeki sınır bölgesine yaklaşık 4 km uzunluğunda dikenli tel örmelerini emretmişti.

Bunun üzerine Biden yönetimi de sınır güvenliğinin federal hükümetin yetkisi içinde olduğunu belirterek, dikenli tellerin kaldırılması için ABD Yüksek Mahkemesine başvurmuştu.

Image

Asker bulamıyorlar! Yunanistan Harp Okulları alarm verdi: Bakanlık acil durum ilan etti. Asker bulamıyorlar! Yunanistan Harp Okulları alarm verdi: Bakanlık acil durum... Haberi Görüntüle

MAHKEME KARARINI YOK SAYDI

Yüsek Mahkeme, Meksika bölgesindeki sınırın Rio Grande Nehri boyunca çekiken dikenli tellerin kaldırımasına hükmetmemiş ancak Teksas Valisi bu karara uymayacaklarını açıklayınca Biden hükümeti ile aralarındaki gerginlik artmıştı.

5 kişiye mezar olmuştu! Titan Denizaltısı faciasının enkaz görüntüsü ilk kez paylaşıldı! 5 kişiye mezar olmuştu! Titan Denizaltısı faciasının enkaz görüntüsü ilk... Haberi Görüntüle

TEKSAS'IN YANINDAYIZ

Teksas Ulusal Muhafızları, mahkeme kararına rağmen 23 Ocak'ta ABD sınır devriyesinin işini yapmasına izin vermemiş, dikenli telleri yerleştirmeye devam etmiş, 25 Cumhuriyetçi eyaletin valileri de ortak bildiriyle Teksas'ın yanında olduklarını açıklamıştı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading