Yandex Metrica

Sitede Ara

ABD'deki Türklerden Biden'a mektup: FETÖ çarpıtmalarına tepki!

ABD'deki Türklerden Biden'a mektup: FETÖ çarpıtmalarına tepki!

Türkiye aleyhtarı dezenformasyon kampanyalarına tepki gösteren Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC), ABD Başkanı Joe Biden'a mektup gönderdi. Mektupta, Temsilciler Meclisi üyelerinin Türkiye ile ilgili yürüttüğü dezenformasyon kampanyasına dikkat çekildi.

Dünya

10.07.2024, 12:05

ABD Başkanı Biden'a mektup gönderen Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC), bazı Temsilciler Meclisi üyelerinin Türkiye ile ilgili yürüttüğü dezenformasyon kampanyasına tepki gösterdi. Söz konusu mektup ABD vatandaşları ve TASC üyeleri tarafından yazıldı. 

Mektupta Temsilciler Meclisi üyeleri Christopher Smith ve Lloyd Doggett'in bazı üyeleri yanlış yönlendirerek bir mektup hazırlattığı belirtilirken, mektupta, 300'den fazla üyenin bu dezenformasyon kampanyasına katılmadığına dikkat çekildi.

Öte yandan, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Mahkemesi üyesi olan Türkiye'nin NATO'nun ikinci en büyük ordusuna sahip olduğunun altı çizilen mektupta, Türkiye'nin insani yardım misyonlarında öncü rol oynadığı ve dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülke olduğu ifade edildi.

Gizemli zafer planı! Zelenski ABD'li liderlere sunacak Gizemli zafer planı! Zelenski ABD'li liderlere sunacak Haberi Görüntüle

FETÖ ÇARPITMALARINA TEPKİ

Mektupta ayrıca Smith'in FETÖ üyelerine yönelik ceza davalarını da çarpıtarak yansıttığı aktarılırken, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin neden olduğu yıkıma vurgu yapıldı. Ayrıca mektupta, "Amerikan halkı için 6 Ocak Kongre baskını neyse, Türk halkı için de 15 Temmuz aynı şeydir" denildi.

ABD'nin de FETÖ'nün darbe girişimini kınadığı anımsatılan mektupta, Smith'in mektubunun FETÖ destekçileri tarafından hazırlandığı vurgulandı. Mektupta, FETÖ'nün ABD demokrasisi için "tehlikeli madde" olduğuna, ABD'de hala bazı okullarının kapatılmamasının insanların istismar edilmesine yol açtığına işaret edildi.

Türk-Amerikan toplumunun FETÖ'nün Yahudi karşıtlığı dahil tüm faaliyet ve görüşlerini kınadığı belirtilen mektupta, "İtidalli davranma ve gerekli incelemenin yapılması çağrısında bulunuyoruz. Hiçbir Temsilciler Meclisi üyesi ya da ABD lideri, Gülen Kültü'nün çarpık yolundan gitmek zorunda hissetmemeli." ifadeleri kullanıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading