Yandex Metrica

Sitede Ara

ABD'den çarpıcı araştırma! 3 doz BioNTech aşısının etkinlik süresi açıklandı

ABD'den çarpıcı araştırma! 3 doz BioNTech aşısının etkinlik süresi açıklandı

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) ülke çapında yaptığı bir araştırma, BionTech'in üçüncü dozunun alınmasından 4 ay sonra etkinliğinin azalmaya başladığınını ortaya koydu.

Sağlık

23.01.2024, 18:49

NTV'nin haberine göre, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme (CDC) Merkezleri'nin Morbidite ve Mortalite Haftalık Raporu'nda yayınlanan verilere göre, Moderna veya Pfizer/BioNTech mRNA aşılarının üçüncü dozları tarafından sağlanan koruma hızla azalmaya başlıyor.

Bu çalışmaya kadar, özellikle ABD'de Delta veya Omicron baskın olduğu dönemlerde, üç dozun ardından korumanın dayanıklılığı hakkında çok az şey biliniyordu.

Her kahvaltıda yulaf yiyorsanız bir kez daha düşünün! Bu zararını kimse bilmiyor Her kahvaltıda yulaf yiyorsanız bir kez daha düşünün! Bu zararını... Haberi Görüntüle

OMİCRON VARYANTI ETKİNLİĞİ DÜŞÜRDÜ

Genel olarak çalışma, ikinci ve üçüncü doz mRNA aşısı olan bireylerin, hastaneye yatışlara (ağır hastalık) karşı, acil servis/acil bakım ziyaretlerine (hastaneye yatmayı gerektirmeyen semptomlar) göre daha fazla korumaya sahip olduğunu gösterdi. Omicron döneminde aşı etkinliği de genel olarak Delta dönemine göre daha düşüktü.

Diğer taraftan, acil servis/acil bakım ziyaretlerine karşı aşı etkinliği, üçüncü dozların alınmasından sonraki ilk iki ayda yüzde 97'den Delta'nın baskın olduğu dönemde (yaz/ilk sonbahar 2021) dört ay veya daha fazla bir sürede yüzde 89'a düştü. 

Omicron'un baskın olduğu dönemde (sonbahar 2021/kış 2021-22), acil servis/acil bakım ziyaretlerine karşı aşı etkinliği, üçüncü dozdan sonraki ilk iki ayda yüzde 87 iken, üçüncü dozdan dört ayda yüzde 66'ya düştü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading