Yandex Metrica

AB'de ifade özgürlüğü yok: Suikaste uğrayan Slovakya Başbakanı Fico: Aynı fikirde olmayana Rus damgası vuruluyor

AB'de ifade özgürlüğü yok: Suikaste uğrayan Slovakya Başbakanı Fico: Aynı fikirde olmayana Rus damgası vuruluyor

Haftalar önce suikaste uğrayan ve uzun süre yoğun bakımda kalan Slovakya Başbakanı Robert Fico ilk kez bir video mesajıyla halka doğrudan hitap etti. Avrupa Birliği'ni doğrudan hedef alan Fico, "AB’de başka bir fikri ifade etme özgürlüğü yok" diyerek Batı'nın faşist düzenini açığa çıkardı.

Dünya

06.06.2024, 11:48

Suikast girişiminin ardından ilk kez kamera karşısına çıkan Slovakya Başbakanı Robert Fico çarpıcı açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki ay başında kademeli olarak işe döneceğini duyuran Fico, hayatta oluşunu "mucize" olarak değerlendirdi.

Fico, saldırıdan bu yana ilk kez kamuoyuna yaptığı açıklamada, "Bana ateş eden yabancıya karşı hiçbir nefret hissetmiyor. Ona karşı yasal işlem başlatmayacağım veya tazminat istemeyeceğim" dedi.

Slovakya Başbakanı Robert Fico

Slovakya Başbakanı Robert Fico

Selanik yönetimi Sultan Abdülhamid'in vagonunu istiyor: Hemen depodan çıkarın Selanik yönetimi Sultan Abdülhamid'in vagonunu istiyor: Hemen depodan çıkarın Haberi Görüntüle

SALDIRGANI AFFETTİ

Hükümet başkanı, siyasetinden duyduğu tatminsizlik nedeniyle kendisine saldıran ve neredeyse öldüren amatör yazarın "ne yaptığını ve bunu neden yaptığını kendi kafasında açıklamasına" izin vermek istedi. Fico ayrıca video mesajını Slovak muhalefetine şiddetle saldırmak ve ciddi suçlamalarda bulunmak için de kullandı.

Fico, "Sonuçta, bu adamın, Slovakya'daki siyasi açıdan başarısız ve hüsrana uğramış muhalefetin yönetilemez boyutlara ulaştığı kötülük ve siyasi nefretin elçisi olduğu açık" dedi. Ayrıca “hükümet karşıtı medyanın, yabancı destekli siyasi sivil toplum kuruluşlarının ve muhalefetin” suikast girişimini küçümsemeye başlaması da beklenebilir. Fico, bunun tek bir delinin işi olduğuna inanmak için hiçbir nedeni olmadığını söyledi.

Nisan ayında Fico, Slovakya'da artan gerilimin politikacıların öldürülmesine yol açabileceği yönündeki değerlendirmesini Facebook'ta paylaşmıştı. Medyayı gerilimi tırmandırmakla suçladı. Fico uzun zamandır tartışmalı bir konu. Hükümeti kamu yayıncılığında reform yapmak için adımlar attı. Eleştirmenler bunun hükümete kamu televizyonu ve radyosu üzerinde tam kontrol vereceğinden korkuyor. Fico'nun ceza yasasını revize etme planları, onun otokratik bir yol izlediğine dair endişeleri de artırdı.

Hamas heyeti Moskova'da: Rusya'dan esir talebi Hamas heyeti Moskova'da: Rusya'dan esir talebi Haberi Görüntüle

"AB'DE BAŞKA GÖRÜŞE YER YOK"

Fico aynı zamanda Rusya yanlısı olduğu için de eleştiriliyor ki bu kendisinin kendisini savunduğu bir şey. Geçmişte 59 yaşındaki Ukrayna'ya yardıma karşı çıkmıştı. Slovakya hükümet başkanı da mevcut video mesajında ​​​​bu reddi yorumladı. AB ve NATO'nun yalnızca tek bir görüşe izin vereceğini, o da "Rusya Federasyonu'nu zayıflatmak için ne pahasına olursa olsun Ukrayna'daki savaşın sürdürülmesine" izin vereceğini iddia etti.

Fico, mayıs ayında Handlova kasabasındaki bir kültür merkezinin önünde mide bölgesinden vurulmuştu. Video görüntüleri onun bariyerlerin arkasından izleyenlere yaklaştığını ve el sıkışmak istediğini gösteriyordu. Daha sonra bir adam öne çıkıp kolunu uzattı ve ateş etti. Saldırgan daha sonra, Fico'ya Ukrayna'ya daha fazla askeri yardım sağlamayı reddetmesi nedeniyle saldırdığını söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading