Yandex Metrica

Sitede Ara

ABD'nin hamlesi Almanya'yı savaşa sokabilir: Füze planına askeri müdahale tehdidi

ABD'nin hamlesi Almanya'yı savaşa sokabilir: Füze planına askeri müdahale tehdidi

ABD'nin uzun menzilli füzelerini Almanya'ya taşıma planı Berlin hükümetini savaşın kucağına atabilir. Washington hükümetinin planı sonrası açıklamalarda bulunan Krelin bunu savaş çağrısı olarak algılayacaklarını duyurdu.

Dünya

11.07.2024, 23:57

Kremlin'den yapılan açıklamada ABD'nin Almanya'ya yerleştirmeyi planladığı uzun menzilli füzelerin savaş çağrısı olacağı ve Rusya'nın bu çağrıya askeri müdahale ile karşılık vereceğini ifade etti. 

Rusya'daki devlet medyası bunu Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov'a atıfta bulunarak bildirdi. Ryabkov'un, Almanya'ya uzun menzilli füze yerleştirme planının Rusya'nın güvenliğini tehlikeye atmayı amaçladığını söylediği aktarıldı. Açıklanan askeri tedbirlere ilişkin somut bir ayrıntı verilmedi.

Ryabkov, planlanan silah transferinin NATO ve ABD'nin Rusya'ya yönelik "gerginliği artırma rotasının" bir başka halkası olduğunu söyledi. Ryabkov, "Buna, sinirlerimizi veya duygularımızı göstermeden öncelikle askeri bir tepki vereceğiz." dedi.

MSN nostaljisi geri dönüyor! Instagram ve Spotify'dan dev iş birliği kullanıcıları heyecanlandırdı! MSN nostaljisi geri dönüyor! Instagram ve Spotify'dan dev iş birliği... Haberi Görüntüle

"NATO SAVAŞA TAMAMEN MÜDAHİL"

Rus hükümetinin sözcüsü Dmitry Peskov, NATO'nun planlanan hamlesini Rusya'ya yönelik "çok ciddi bir tehdit" olarak nitelendirdi. Peskov, ülkesinin Washington DC'deki NATO zirvesinin kararlarını ve sonuç bildirgesini "çok yakından analiz edeceğini" ve "NATO'yu kontrol altına almak için düşünceli, koordineli ve etkili önlemler alacağını" söyledi. NATO artık “Ukrayna konusundaki çatışmaya tamamen müdahil”. ifadelerini kullandı.

Almanya ve ABD daha önce yaptıkları ortak açıklamada, Soğuk Savaş'tan bu yana ilk kez ABD'nin uzun menzilli silahlarını Rusya'ya kadar uzanan Almanya'ya konuşlandıracaklarını açıklamıştı. Füzelerin konuşlandırılması, ABD'nin "Avrupa'nın entegre caydırıcılığı"na katkısı olarak hizmet etmelidir. Başlangıçta “geçici” olarak planlanan taşınmanın daha sonra “kalıcı” hale geleceği belirtildi.

2026 yılından itibaren, 2.000 kilometrenin üzerinde menzile sahip Tomahawk tipi seyir füzeleri, SM-6 uçaksavar füzeleri ve halihazırda geliştirilmekte olan hipersonik füzeler Almanya'da konuşlandırılacak. Avrupa'daki NATO müttefiklerine daha iyi koruma sağlamayı amaçlıyorlar.

Kan donduran kareler! ABD'nin yıllardır sakladığı Hadisa katliamının fotoğrafları ortaya çıktı! Kan donduran kareler! ABD'nin yıllardır sakladığı Hadisa katliamının fotoğrafları ortaya... Haberi Görüntüle

ABD PROJEDEN GERİ ADIM ATMAYI DÜŞÜNMÜYOR

Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius (SPD), ABD planının aynı zamanda Almanya ve diğer Avrupa ülkelerine de uzun menzilli füzeler sağlamaları yönünde bir çağrı olduğunu söyledi. Şu anda NATO zirvesi için Washington'da bulunan Pistorius, füzelerin yalnızca "dönüşümlü olarak" Almanya'ya gelmesi nedeniyle, "bu, ABD'nin bu tür uzak silahların geliştirilmesi ve tedariki için yatırım yapacağımız yönündeki beklentisine açıkça karşılık geliyor" dedi. , DC, Deutschlandfunk'ta. ABD füzelerinin geçici olarak konuşlandırılması "bize tam olarak ihtiyacımız olan zamanı verecek."

SPD'li siyasetçi, olası bir ABD Başkanı Donald Trump döneminde bile ABD'nin Almanya'da seyir füzeleri ve diğer uzun menzilli silahları konuşlandırmaya devam edeceğini varsayıyor. Pistorius, "Avrupa'da çok ciddi bir beceri açığından bahsediyoruz" dedi. Bu aynı zamanda NATO planlarından da kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla ABD'nin projeden geri adım atacağını hayal bile edemiyordu.

Kuzeyde gerilim tırmandıkça tırmanıyor: Ukrayna'daki karargah toplantısından Rusya'ya misilleme çıktı Kuzeyde gerilim tırmandıkça tırmanıyor: Ukrayna'daki karargah toplantısından Rusya'ya misilleme çıktı Haberi Görüntüle

"PLAN ALMANYA'YI FELAKETE SÜRÜKLER"

Bu arada muhalif siyasetçi Sahra Wagenknecht de ABD ve Almanya'nın planlarına net eleştirilerle tepki gösterdi. İttifakın başkanı Sahra Wagenknecht (BSW) Spiegel'e yaptığı açıklamada, ek saldırı füzelerinin konuşlandırılmasının Almanya'nın güvenliğini artırmadığını ancak "Almanya'nın burada yaşayan herkes için korkunç sonuçlar doğuracak bir savaş alanı haline gelmesi riskini" artırdığını söyledi.

Wagenknecht, yeni bir silahlanma yarışına değil, Ukrayna'daki savaşı sona erdirmek için barış görüşmelerine ihtiyaç olduğunu söyledi. "Bu çılgınlığın nihayet durdurulması gerekiyor." Almanya'nın, "büyük bir Avrupa savaşının sonuçlarından doğrudan etkilenmeyecek olan ABD'nin isteklerini isteyerek yerine getirmek" yerine, ülkenin varoluşsal çıkarlarını temsil eden bir hükümete ihtiyacı var.

Wagenknecht, Rus hükümetine karşı eleştirel olmayan tutumu nedeniyle geçmişte birçok kez eleştirilmişti . Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Selenskyj'in Federal Meclis'te yaptığı konuşmayı boykot ettiler.

Solun Federal Meclis'teki savunma politikası sözcüsü Dietmar Bartsch da BSW patronuna benzer yorumlarda bulundu. Yeni bir silahlanma yarışı konusunda uyardı. Bartsch, Rheinische Post'a verdiği demeçte, "Bu kararı son derece sorunlu buluyorum çünkü silahlanma sarmalı caydırıcılık başlığı altında devam ediyor" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading