Açıklama İtalya'dan: Cumhurbaşkanı Erdoğan, G7 Liderler Zirvesi için bu ülkeye gidecek

Açıklama İtalya'dan: Cumhurbaşkanı Erdoğan, G7 Liderler Zirvesi için bu ülkeye gidecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İtalya Başbakanı Meloni, gün içerisinde telefon görüşmesi yapmıştı. Bu görüşmeye dair İtalya Başbakanlığından bir açıklama geldi.

Dünya

30.05.2024, 00:32

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile telefonda görüşmüş, ikili arasındaki görüşmede Türkiye ile İtalya ilişkileri ve İsrail’in Filistin topraklarında devam eden katliamları ele alınmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meloni'ye İspanya, İrlanda ve Norveç'i örnek göstererek İtalya'nın da Filistin'i devlet olarak tanıması gerektiğini söylemişti. 

'Bu bir Mesih savaşı' diyen Rus filozof, Armagedon'un yaklaştığını söylüyor: Nükleer silahlar kullanılacak 'Bu bir Mesih savaşı' diyen Rus filozof, Armagedon'un yaklaştığını söylüyor:... Haberi Görüntüle

"ERDOĞAN TEYİT ETTİ"

Bu görüşmeye dair İtalya Başbakanlığı da bir açıkalma yaptı. Yapılan açıklamada Meloni'nin Erdoğan'ı 13-15 Haziran tarihleri arasında yapılacak G7 Liderler Zirvesi'ne davet ettiği ve kendisinden bunun teyidini aldığı belirtildi. Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu igfadelere yer verildi: "Yaklaşan G7 Zirvesi göz önüne alındığında, bu görüşme, aynı zamanda ikili ilişkilerin durumu ve başlıca uluslararası krizler hakkında değerlendirme yapılmasına da olanak sağladı." Açıklamada ayrıca "Başbakan, Cumhurbaşkanı'na Borgo Egnazia'ya katılımını teyit etmesinden ötürü teşekkür etti." denildi.

G7 Liderler Zirvesi İtalya'nın başkanlığında 13-15 Haziran tarihlerinde Puglia Bölgesi'ndeki Borgo Egnazia'da düzenlenecek.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading