Yandex Metrica

Sitede Ara

Acil kodla duyuruldu: 24 adet F-16 Karadeniz'e yola çıkacak!

Acil kodla duyuruldu: 24 adet F-16 Karadeniz'e yola çıkacak!

Yaralı Ukrayna filosuna can suyu Hollanda'dan geldi. Ukrayna Dışişleri bakanı düzenlediği basın toplantısında  gerekli ihracat izinlerinin geçen hafta verildiğini ve Hollanda'nın uçağı gecikmeden göndermeye hazır olduğunu söyledi.

Dünya

08.07.2024, 12:06

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Ukrayna savaşında kendisini Rusya'ya karşı savunmak için uzun süredir Batı'dan özel bir teslimat konusunda ısrar ediyordu. F-16 savaş uçakları. Pek çok tartışma ve aylarca süren bekleyişin ardından şimdi, Putin'in korktuğu çok rollü savaş uçaklarının yakında Ukrayna'ya ulaşması bekleniyor. Ukrayna ordusu, savaş uçaklarının gelmesinin ardından Rusya hava kuvvetlerine karşı taarruz harekâtı yapabilmek için zaten strateji değişikliğine gitti.

Ukrayna'nın Rusya'nın hava savunma sistemlerine yönelik yoğunlaştırılmış saldırıları, Ukrayna'nın mevcut odağını açıkça gösteriyor. Putin'in hava savunmasını zayıflatmak. Böylece pahalı F-16 savaş uçaklarının, saldırgan Rusya'ya karşı savunmada silahlı kuvvetlere mümkün olduğu kadar uzun süre hizmet vermesi amaçlanıyor.

Sınır ötesi harekât kaçınılmaz oldu: PKK/YPG her kantonda ayrı 'seçim' yapacak Sınır ötesi harekât kaçınılmaz oldu: PKK/YPG her kantonda ayrı 'seçim'... Haberi Görüntüle

F-16 TESLİMATI HEMEN BAŞLAYACAK

Hollanda Dışişleri Bakanı Caspar Feldkamp hafta sonu Kiev'e yaptığı ziyarette, Hollanda'nın Ukrayna'ya gecikmeden F-16 savaş uçağı tedarik etmeye başlayacağına söz verdi.

Caspar Feldkamp, ​​birkaç gün önce Hollanda diplomasisinin başına atanmasından bu yana ilk yurt dışı gezisi vesilesiyle, Kiev'de düzenlediği basın toplantısında, gerekli ihracat izinlerinin geçen hafta verildiğini ve Hollanda'nın artık uçağı sorunsuz bir şekilde göndermeye hazır olduğunu garanti etti. 

Uzayda mahsur kalan astronotlar tehlikede mi? NASA Uzayda mahsur kalan astronotlar tehlikede mi? NASA "tuhaf sesleri" açıkladı Haberi Görüntüle

170 F-16 UKRAYNA'YA GİDECEK

Hollanda dışişleri bakanı, 24 adet F-16'nın Kiev'e teslim süresi hakkında daha fazla ayrıntı vermedi. Kiev ziyaretinin ayrıntıları güvenlik nedeniyle bugüne kadar gizli tutuldu.

Öte yandan Hollanda'nın yanı sıra Danimarka, Norveç ve Belçika'da Ukrayna'ya F-16 teslimatı yapmaya hazırlanıyor. Rus ordusuna karşı filosunu genişletmek isteyen Ukrayna ayrıca Yunanistan Hava Kuvvetleri'nin satışa koyduğu 32 adet F-16'ya da talip oldu. Belçika, Yunanistan, Hollanda, Danimarka ve Norveç'in F-16 savaş uçaklarını Ukrayna'ta tastamam göndermesi durumunda uçak sayısı 170'i geçmiş olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

2

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading