Adalet Bakanı Yardımcısı Mehmet Yılmaz kimdir?

Adalet Bakanı Yardımcısı Mehmet Yılmaz kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Adalet Bakan Yardımcısı olarak Mehmet Yılmaz atandı. Peki Mehmet Yılmaz kimdir? Adalet Bakanı Yardımcısı nereli, ne iş yapıyor?

Gündem

04.10.2024, 08:42

Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığına yeni atama yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.  3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3'üncü maddeleri gereğince yapılan atamaya göre Adalet Bakan Yardımcısı Mehmet Yılmaz oldu. Atamanın ardından Adalet Bakanı Yardımcısı Mehmet Yılmaz kimdir? soruları pek çok kişi tarafından sorulmaya başlandı.

TB-3 ve ANKA-III müjdesi! Selçuk Bayraktar'tan heyecanlandıran açıklama: İlk kez olacak TB-3 ve ANKA-III müjdesi! Selçuk Bayraktar'tan heyecanlandıran açıklama: İlk kez... Haberi Görüntüle

ADALET BAKAN YARDIMCISI MEHMET YILMAZ KİMDİR?

1980 yılında dünyaya gelmiştir. Niğde Ulukışla ilçesinde doğdu. 

İlk ve orta eğitimin ardından üniversite eğitimine İstanbul'da devam etti. 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Gazi Üniversitesinde yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra 2003 yılında Adana Hâkim Savcı Adayı olarak meslek hayatına başladı.

2006 yılından itibaren sırasıyla Körfez/Kocaeli, Çaldıran/Van, Altınekin/Konya Cumhuriyet Savcılığı, HSK Müfettişliği, Polatlı, Ankara Batı Cumhuriyet Savcılığı, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, Adalet Bakanlığı İç Denetçisi olarak görev yapmıştır. 

2020 Aralık ayından itibaren İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görev yapmakta iken 28/05/2024 tarihli Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Ceza İşleri Genel Müdürü olarak atanmış olup Kolluk Gözetim Komisyonunun doğal üyesidir.

Evli ve 2 çocuk babasıdır. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading