Adliye saldırısının detaylarına ulaşıldı! Teröristlerin hain planı ortayı çıktı! Bakın asıl hedef kimmiş

İstanbul Adliyesi önündeki polis kontrol noktasına yönelik terör saldırısına ilişkin soruşturmada savcılığın sevk yazısına ulaşıldı. Çağlayan’daki terör saldırısında hainlerin asıl planı ortaya çıktı. 

Gündem

22.02.2024, 20:49

İstanbul'da geçtiğimiz Pazartesi günü öğle saatlerinde Pınar Birkoç ve Emrah Yayla isimli DHKP/C'li teröristler Çağlayan Adliyesi önündeki polis kontrol noktasına saldırı girşiminde bulundu.

Akrabasının mevlidine gitmek için sabah evinden çıkan ve saldırıda yaralanan Dilfiraz Karataş kaldırıldığı hastanede yaşama tutunamadı ve hayatını kaybetti. 3 polis ve 3 vatandaş da yaralandı. Kanlı saldırının ardından 48 kişi tutuklanarak hapsi boyladı.

Kanlı saldırı girişimi polislerin büyük dikkati sonucu önlenirken olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

İstanbul Adliyesi önündeki polis kontrol noktasına yönelik terör saldırısına ilişkin soruşturmada savcılığın sevk yazısına ulaşıldı.

Son dakika: İzmir'de araç alt geçide düştü: Ölü ve yaralılar var Son dakika: İzmir'de araç alt geçide düştü: Ölü ve yaralılar... Haberi Görüntüle

KAMU GÖREVLİLERİNİ REHİN ALACAKLARDI

Savcılığın sevk yazısında, saldırganlar Emrah Yayla ve Pınar Birkoç’un amacının, örgüt yöneticilerinin talimatı doğrultusunda silahla adliyeye girerek, duruşma bahanesiyle eylem için hazır bekleyen şüphelilerin yardımıyla kamu görevlilerini rehin almak olduğu anlatıldı.

2024-2025 İBB burs sonuçları ne zaman? İBB bursu ne kadar oldu? İBB Genç Üniversiteli bursu 15 bin TL mi? 2024-2025 İBB burs sonuçları ne zaman? İBB bursu ne kadar... Haberi Görüntüle

TERÖRİST ARKADAŞLARININ SERBEST BIRAKILMASINI İSTEMEYİ AMAÇLADILAR

Saldırganların yakalanmamak için yanlarında taşıdıkları sahte bomba görünümlü düzenek ile hukuksuz talepler içeren manifestolarını okumayı ve terör örgütü DHKP/C'den ceza alan teröristler Ali Osman Köse ve Ercan Kartal'ın serbest bırakılmasını istemeyi amaçladıkları aktarıldı.

Meteoroloji uzmanı gün verdi! Sıcaklıklar 8-10 derece düşecek: Çok kuvvetli geliyor Meteoroloji uzmanı gün verdi! Sıcaklıklar 8-10 derece düşecek: Çok kuvvetli... Haberi Görüntüle

9 KİŞİLİK MÜZAKERE LİSTESİ

Söz konusu yazıda, saldırganlar Emrah Yayla ve Pınar Birkoç'un üzerlerinden ele geçirilen listede yer alan gazeteci ve milletvekillerinden oluşan 9 kişilik sözde müzakere heyeti aracılığıyla taleplerini kamuoyuyla paylaşarak kabul ettirmeyi amaçladıkları, taleplerinin kabul görmemesi halinde ise rehin aldıkları kişilere sözde cezalandırma eylemi yapmayı hedefledikleri belirtildi.

Narin Güran cinayetinde dikkat çeken gelişme! 8 günlük kayda ne oldu? Narin Güran cinayetinde dikkat çeken gelişme! 8 günlük kayda ne... Haberi Görüntüle

ÇANTANIN İÇİNDEN PLASTİK KELEPÇELER ÇIKTI

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz ile Başsavcı vekili Mehmet Yılmaz saat 11.47'de saldırının gerçekleştiği alanda inceleme yaptı. Kadın terörist Pınar Birkoç'un meydana attığı şüpheli çanta bomba imha uzmanları tarafından incelendi. Çantanın içinde içeriği henüz belirlenemeyen bir düzenek, plastik kelepçeler, 48 mermi ve örgütsel doküman bulundu.

Habere Tepki Ver

0

2

0

0

1

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading