Yandex Metrica

Sitede Ara

Afganistan'da insani yıkım: Sel suları 300'den fazla kişiyi hayattan kopardı

Kuzey Afganistan'ı vuran şiddetli sel ölü sayısını yukarı çekmeye devam ediyor. Sel felaketinde ölenlerin çoğu çocuk!

Dünya

16.05.2024, 13:11

Afganistan'ın kuzeyinde yaşanan sel sonrası ölenlerin sayısı artmaya devam ediyor. Mülteciler ve Geri Dönüş Bakanlığı Pazar günü hayatını kaybedenlerin sayısının 315 olduğunu söyledi. Kayıp veya yaralıların sayısına ilişkin başlangıçta herhangi bir bilgi verilmedi.

Resmi bilgilere göre, Baghlan eyaleti en kötü etkilenen bölge olurken, onu komşu eyaletler Takhar ve Badakshan izliyor.

Türkiye düşmanı Michael Rubin yeniden piyasada: Rubin, Türkiye'nin F-35'leri asla alamayacağını iddia etti Türkiye düşmanı Michael Rubin yeniden piyasada: Rubin, Türkiye'nin F-35'leri asla... Haberi Görüntüle

EN ÇOK ETKİLENEN ÇOCUKLAR OLDU

Uluslararası yardım kuruluşu Save the Children, kazadan özellikle çocukların etkilendiği uyarısında bulundu. STK, Baghlan vilayetinin en çok etkilenen beş ilçesinde 310.000'i çocuk olmak üzere 600.000 kişinin yaşadığını tahmin ediyor. Bir sözcüye göre, BM Genel Sekreteri António Guterres bu kadar çok can kaybından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Afganistan Savunma Bakanlığı, etkilenen bölgelere kurtarma ekipleri gönderdiğini söyledi. Hava Kuvvetleri, Cumartesi günü havanın düzelmesi nedeniyle tahliyelerin başladığını söyledi. Yüzlerce yaralı hastanelere kaldırıldı. Baghlan vilayetindeki sivil koruma teşkilatı Cuma günü yaptığı açıklamada ölenlerin çoğunlukla kadın ve çocuklar olduğunu söyledi.

Instagram'dan çığır açan özellik: Hikayeler kısmında büyük değişiklik! Instagram'dan çığır açan özellik: Hikayeler kısmında büyük değişiklik! Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCE DE 100 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Yağışlar diğer illerde de ciddi hasara yol açtı. Baghlan'ın yanı sıra doğuda Tachar ve Badakhshan ile batıda Ghor ve Herat da etkilendi.

Yağmurlar ülkedeki tarım arazilerinin büyük bir kısmını geçici olarak kullanılamaz hale getirdi. Afganistan'ın yaklaşık 42 milyonluk nüfusunun yüzde 80'i tarımla geçiniyor. Afganistan'ın on ilinde Nisan ortasından bu yana yaşanan sel felaketlerinde yaklaşık 100 kişi hayatını kaybetmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading